Hopp til hovedinnholdet

Redd for å dette av på videregående

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei eg er en jente på 15 år og skal søke på videregående neste år. Eg har lyst til og bli sosionom men er redd for å dette av på videregående for det blir for vanskelig. I tilleg vil eg søke på to privat skoler så mamma må betale for at eg skal gå på og eg er redd for at vist eg detter bakpå så klarer ikke eg og fullføre hele vidergående. Eg har lest om det og har tenkt og ta studiespesialisering innenfor sosialkunnskap men er redd for at det er for vanskelig eller for teoretisk for meg . Eg vet at eg vil jobbe med barn og mennesker når eg blir eldre. Hilsen en litt forvirret jente som liker å ha planene klare :))

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for spørsmål!

Det vil nok variere litt fra person til person hvor vanskelig vi synes videregående er - noen synes feks. matte er vanskelig, andre synes det er lett. I utgangspunktet så vil jo studiespesialisering ha et høyere nivå enn på ungdomskolen, men dette er ganske naturlig :) Det vil jo også avhenge litt av hvilke fag man velger andre/tredje året. Videregående er på mange måter en fortsettelse av ungdomsskolen. 

Et godt råd er å innarbeide seg gode arbeidsvaner allerede fra begynnelsen. Følg med i timene og forbered deg. Det er klart at det krever litt arbeid, men om man går inn for det, så vil dette vises på karakterene.

Kanskje må du også prioritere bort andre ting du bruker tiden din til og som går ut over skolearbeidet osv. Dette vil være verdt det i en periode, for det viktige akkurat nå er at du klarer å finne løsninger som gjør at den tiden på skolen blir best mulig. Prøv også å tenke ut en belønning til deg selv når du klarer å fullføre. Det å se fram til noe og glede seg til noe når målet er nådd, det kan hjelpe mye når veien føles tung underveis.

Men til slutt vil jeg si at videregående ikke er noe å være redd for. Du kommer sikkert til å klare deg helt utmerket. Jeg ønsker deg lykke til med sosionomdrømmen! 

Håper dette svaret var til hjelp! 

 

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan få bedre karakterer?

Gutt foran PC (colourbox.com)

Det er ikke alltid lett å oppnå gode karakter, men hvordan kan du gjøre det bedre enn sist? Få tipsene her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag