Hopp til hovedinnholdet

Får jeg ikke standpunkt i matte?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg fikk veldig gode karakterer første termin på videregående, men så måtte jeg bytte skole grunnet mobbing. Jeg hadde lenge slitt med psyken min, og etter at jeg bytta skole klarte jeg ikke henge med på alt siden jeg fikk prøver med en gang om ting jeg ikke hadde lært om. Jeg fikk lov til å utsette prøvene og tok dem senere, men jeg merket at det ble mye arbeid fordi andre prøver også kom i tillegg. Som sagt slet jeg med psyken min , og nå mot slutten av året har det blitt så ille at jeg er helt utbrent. Jeg vet ikke hvor mange flere prøver jeg orker å ta, fordi jeg vet det kommer til å resultere i at jeg får dårlige karakterer, siden jeg ikke er i bra form. Jeg går til bup og skolen vet om situasjonen min. I andre termin har jeg kun tatt en prøve og innlevering i matte, men i første termin tok jeg alle prøver. Betyr dette at jeg ikke kan få standpunkt i matte? For fra åttende til første termin VG1 har jeg kun fått karakteren seks i matte, betyr det noe?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Takk for at du skriver til oss i Ung.no og spør oss om råd.

Det høres ut som du har en krevende skolehverdag og jeg kan forstå at du er sliten av alt du har vært gjennom.

Det er fint at du snakker og har god dialog med skolen og at du får hjelp fra BUP.

Jeg vil råde deg til å snakke med kontaktlærer og evnt helsesøster / sosiallærer på skolen slik at dere sammen kan finne ut av hva du kan gjøre for å klare skolen.

Det er mulig å få tilrettelegging og ekstra hjelp og det kan være at BUP også kan være med i en dialog om dette med skolen.


Vi kan dessverre ikke si om læreren har vurderingsgrunnlag på deg i matematikk. Det beste er nok at du snakker med mattelæreren din og spør om ligger an til å ikke få standpunkt. At du har hatt 6 i matte siden ungdomsskolen, har dessverre ikke noe å si, men hvis du prater med læreren, får du vite om det er noe du eventuelt kan gjøre hvis du mangler karakter.

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva teller for karakteren?

Prøve på skolen (colourbox.com)

Det er ikke tilfeldig hvordan karakterene fastsettes. Her er en oversikt over hva lærerne vektlegger når de setter karakterer.

Les mer

Reglene for fravær på videregående skole

Skøyenåsen skole (ung.no)

Hvis du er borte i mer enn 10 prosent av timene i et fag, får du i utgangspunkt ikke halvårsvurdering med karakter eller standpunktkarakter i faget.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Helse og sosial på skolen
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om helse og sosial på skolen