Hopp til hovedinnholdet

 Nå går alt dritt igjen!

Jente 18 år
 

Spørsmål

Nå går alt dritt igjen.venninna mi har droppa ut av skolen og jeg sitter igjen her som en jævla taper.i klassen har jeg ingen å være med når vi dkal jobbe to og to,og jeg gruer meg hver dag til å dra på skolen.Når jeg går inn i klasserommet føles det ut som det er noen som kveler meg og jeg får helt panikk.Føler alle glaner over hvor feit og stygg jeg er. I friminuttene er det heller ikke så morsomt fordi da sitter jeg bare alene på ett bord lengst unna alle. har ingen å være med og jeg gruer meg helt sinnsykt til fremføringer og høytlesning foran klassen. Men jeg tørr ikke si ifra til læreren om at jeg ikke tørr, jeg tørr ikke engang spørre om hjelp til noe jeg lurer på. det begynner å bli så sykt slitsomt og jeg vurderer å bare droppe ut. Kommer til å mislykkes i livet uansett så føler det egentlig ikke har noe å si. Har egentlig lyst til å spørre sosiallærer om hun kan snakke med læreren for meg siden jeg snakket litt med hun i fjor da jeg slet,men føler det bare blir stress for hun

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 18 år.

Så flott at du skriver til oss!
Det er leit å høre at skolehverdagen din bare har blitt et ork. Det er ikke lett når du mister den ene som har vært der for deg, og nå må stå i det som er vanskelig alene. 
Men det du må huske på, er at du ikke alene! Du har mange gode hjelpere rundt deg, men det krever at du tar mot til deg å forteller om hvordan du har det.
Det er en kjempegod ide å snakke med sosiallærern. Henne har du snakket med før, og føler deg kanskje litt trygg på henne. Hun kan hjelpe deg, og det er slettes ikke noe ork for henne å være din hjelper.
Det er det hun er der for, og det er en jobb hun gjør med glede.
Skolen er interesert i å hjelpe alle til å fullføre skoleløpet sitt, og det kan de gjøre på mange måter.
Det at du søker hjelp gjør det lettere for deg å få den hjelpen du trenger.

Ikke vær alene om dette lengre, men snakk med sosiallærer. Du kan også ta kontakt med helsesøster som kan være en god støtte og hjelper når hverdagen er vanskelig og lei.
Hos helsesøster kan du også få hjelp til å gjøre noe med din egen selvtillit og selvfølelse, slik at du på sikt kan bli tryggere og sterkere.

Nå håper jeg du tar en prat med sosiallærer så snart som mulig, slik at du kan få den hjelpen du trenger!

Håper dette kan hjelpe deg.
Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Enkle råd når livet er vanskelig

Gutt ser alvorlig ut (colourbox.com)

Hverdagen går opp og ned for de fleste. Den består av både gode og vonde opplevelser som får deg til å føle deg bra eller mindre bra. Hvis du føler deg nedfor, mislykket, redd, sint eller har andre negative følelser som dominerer over tid, er det viktig å huske på at det er mulig å snu dette.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Nervøs før framføringer eller presentasjoner?

Framføring i klasserom (colourbox.com)

Skal du presentere prosjektet ditt foran klassen? Eller er du trukket ut til muntlig eksamen og gruer deg veldig? Slik takler du nervene.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Om selvfølelse og hva du kan gjøre for å bedre den

Gutt i en eng (colourbox.com)

Selvbildet og selvfølelsen påvirkes av mange forskjellige forhold. Når du vet mer om hva som påvirker selvfølelsen din, kan du også jobbe med å gjøre den bedre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Helse og sosial på skolen
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om helse og sosial på skolen