Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Vil bytte skole i 10. klasse

Jente 15 år
 

Spørsmål

hei! jeg går i 10.klasse på en skole som ligger 40.min med gåing unna. Dette er skolen jeg soner til, der har jeg også en del av vennene mine. det ligger også en annen ungdomsskole 2.min med gåing unna. der har jeg 50% av vennene mine. jeg har følt i det siste at den skolen jeg går på er feil. jeg har mistet all motivasjon til å gå på denne skolen. jeg får ikke til noen ting og er ganske frustrer siden jeg pleide å elske å gå på skolen. jeg har det rett og slett ikke veldig bra, jeg føler meg litt grå og tom på innsiden. jeg har snakket med lærere på skolen om dette om de ville veldig hjelpe for at jeg skal bli på den skolen jeg er på nå. men det vil jeg ikke, jeg vil gå på den skolen som er nærmest huset der jeg bor. foreldrene mine er ikke helt med på at jeg skal bytte skole. blir det vanskelig å få byttet skole så fort så mulig? hvordan gjør jeg dette? takk for svar

Besvart 13.10.2017 07:45
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet.

Du er over 15 år og kan derfor velge utdanning selv. Det vil si at du også kan velge å bytte skole dersom du får muligheten til det. Dette står i barneloven § 32. Du tar kontakt med skolen du ønsker å gå på og spør om de har plass og om du kan få bytte. I og med at du går i 10. klasse, er det viktig at du sikrer at du lærer det du skal fram mot eksamen slik at det ikke blir huller i fagene.

Hvis det ikke ordner seg med at du får bytte skole, er det viktig at du får hjelp til å få det bedre på skolen du går på i dag. Her bør du få støtte fra foreldre, lærere, rådgiver og helsesøster.  

Lykke til!

Hilsen

Elev- og lærlingombudet i Oslo

i samarbeid med Ung.no

Finn ditt Elev- og lærlingombud på elevombudene.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ønsker du å bytte klasse?

Gutt alene på trapp (colourbox.com)

Det kan være skummelt å begynne på ny skole. Kanskje kjenner du ikke så mange i klassen, eller bestevennen din er i parallellklassen. Det hadde vært fint å bytte klasse...eller?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag