Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Eg går første året på vgs. Men eg aner ikkje kva eg vil bli og har dermed ingen mål å sjå opp til (unntatt at eg ønsker å bli lykkelig som voksen, men det blir eg uansett), så eg er ikkje noko serleg interessert i skulen. De siste prøvene gikk dårleg fordi eg knapt nok gadd å øve så karakterene er nok ikke så bra (kunne sikkert vert verre). Mamma er bekymra for karakterene mine. Kva kan eg gjere for å motivere meg til å bry meg meir om skulen?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Eg går første året på vgs. Men eg aner ikkje kva eg vil bli og har dermed ingen mål å sjå opp til (unntatt at eg ønsker å bli lykkelig som voksen, men det blir eg uansett), så eg er ikkje noko serleg interessert i skulen. De siste prøvene gikk dårleg fordi eg knapt nok gadd å øve så karakterene er nok ikke så bra (kunne sikkert vert verre). Mamma er bekymra for karakterene mine. Kva kan eg gjere for å motivere meg til å bry meg meir om skulen? Har dokke nokon gode metoder til øving av prøver? Må man ha noko utdanning for å starte si eiga verksemd? Som f.eks hundetrening? (skal kanskje det når eg blir voksen) Når man har en diagnose som meg (autisme), er det da så viktig med skolen når man får så masse fordeler uansett? På hvilken måte er skulen viktig for meg?

Besvart 13.10.2017 07:48
 

Svar
Hei jente!
Takk for at du skriver til oss i ung.no om dette!

Du vet ikke hva du skal bli og sier du derfor ikke har motivasjon for skolearbeidet. Det er nok veldig mange som kjenner seg igjen i dette og det er kanskje de aller færreste som vet hva de vil starte på med etter vg. skole. Vg. skole er nesten som en grunnutdanning på linje med ungdomsskolen, selv om det er et lite sprang vider.  Jeg legger ved noen artikler til deg hvor du kan lese mer om hvordan du kan forbedre karakterer, jobbe med skolen , finne teknikker du kan bruke og bli mer motivert for skolearbeid.

Kanskje kan det være lurt å ikke tenke så mye på karakterer i en periode, men heller fokusere på faget og å få gjort skolearbeidet. Om du setter deg selv mål og jobber ut fra det, kan det hjelpe deg.

Du spør om du trenger  utdanning for å starte egen bedrift, og svaret på det er ja, det trenger du. Om du skal ha egen bedrift er det  snakk om både økonomi og kanskje andre ansatte og du vil trenge utdanning.
Du sier moren din er bekymret for karakterene dine. Hva med å foreslå for henne at dere skal gjøre noe hyggelig sammen som belønning om du jobber mer med skolen? Du vil finne svar på mange av dine spørsmål i de artiklene jeg legger ved til deg.

Jeg ønsker deg lykke til og håper du vil finne motivasjon for skolearbeidet igjen.

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Studieteknikk

Finn din studieteknikk (colourbox.com)

Dårlig med motivasjon for leksene? Tentamen rett rundt hjørnet? Hvordan skal du egentlig få all informasjon og pensum inn i hodet?

Les mer

Slik jobber du mer effektivt med leksene

Jente jobber med leksene sine (colourbox.com)

Vanskelig å få satt seg ned med leksene? Finn teknikker som passer deg og rutiner du klarer å gjennomføre.

Les mer

Hvordan finne motivasjon til skolearbeid?

Motivasjon til skoleoppgave (foto: ung.no)

Sliter du med å holde motivasjonen oppe på skolen? Får du aldri den karakteren du ønsker, samme hvor hardt du jobber? Her er noen tips.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag