Hopp til hovedinnholdet

Jeg klarer ikke å fullføre skolen. Det er på grunn av selve skoledagen. Jeg TAKLER det ikke. 

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg klarer ikke å fullføre skolen. Jeg takler ikke skoledagene og det har ingenting med linjen, selve skolen eller klassen. Jeg syns det er helt greit å gjøre innleveringer, øve til prøver osv... Men det er selve skoledagen. Jeg TAKLER det ikke. Dette er andre gangen jeg prøver å fullføre vg1, men det er virkelig ingen håp. Jeg har adhd og tar medisiner, men fordoem så er alt jeg tenker på den klokka. Det å være på skolen i 8 timer hver dag, 5 av 7 dager i uka i 8mnd til torturerer meg. For hver dag jeg går på skolen så får jeg en større klomp magen og blir mer og mer gal. Jeg har gjort alt i min makt til å ikke få 10% men fordeom har jeg fått 10% nå og jeg har aldri klart meg så langt som i år, men psyken min har aldri vært så dårlig heller bare fordi jeg har gått på skolen mest mulig. Og fordeom har jeg 10%. For hver skoledag så ser jeg kun en løsning og d er å ta livet mitt senere i livet når jeg skal flytte ut og få meg jobb for jeg kommer aldri til å klare å fullføre.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 17 år

Takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller oss hvordan du strever med skoledagen din. Jeg forstår at det er vanskelig for deg! Ikke gi opp!

Hvis jeg forstår deg riktig så er det tanken på klokka som plager deg mer enn selve skolen og skolearbeidet.

Dette høres ut til å være et så stort problem for deg at du føler at du ikke kommer til å klare å fullføre skolen.

Jeg forstår at det er frustrerende og slik det høres ut for meg så er det klokken og dine tanker rundt den som du må få hjelp til å finne løsning på.

Du har sikkert dine utfordringer med ADHD og dette kanskje påvirker noe av at dagen din virker lang og uendelig?

Mitt råd til deg er å snakke med noen, f eks helsesøster, lærer eller sosiallærer hvordan du har det. Det er ikke godt å gå med en konstant klump i magen som bare vokser og gjør at du får det verre.

Det finnes måter å lære seg å tenke annerledes på slik at du ikke lar tankene om en uendelig lang dag få styre.

Tanker om å ta sitt eget liv handler ofte om at man ønsker at det som er vondt og vanskelig skal forsvinne. Det trenger ikke bety at man ønsker å dø!

Hold ut - det finnes hjelp å få slik at du kan komme deg gjennom skolen på best mulig måte!

Har du forsøkt og ikke gå med klokke? Da vil du etter hvert erfare at du kanskje blir mer observant på andre ting som skjer rundt deg og hverdagen din kan bli bedre.

Forsøk å ta en dag av gangen og ikke tenk på at du har en hel uke foran deg. Begynn med å tenke på at " i dag er det mandag" og hva du skal gjøre den dagen. Forsøk og ikke tenk på hvor uendelig lang uken virker. Ved å ta en dag av gangen vil du få et annet fokus og klokka trenger ikke bli så viktig.

Dette kan være vanskelig å få til helt alene og det er fint å ha noen å snakke med om dette. Da har du noen som heier på deg og du vil få det bedre.

Jeg legger ved noen artikler til deg som du kan ha nytte av å lese.

Ønsker deg alt godt.

 

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ane har ADHD

20-årige Ane fra Stavanger er jente, og har ADHD. På utsiden ser hun ut som ei vanlig jente. Om dagen jobber hun som elektrikerlærling, og på kvelden henger hun med venner. – Men Ane har ADHD, en diagnose folk flest gjerne ser på som en guttegreie.

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Stressa? Appen SMART kan hjelpe deg

Stressa jente med skolearbeid

Du kan oppleve stort stress hvis du utsettes for en krise eller katastrofe, eller du kan kjenne økt stress om du har mye arbeidspress og oppgaver du skulle ha gjort. På SMART-appen finner du tips, råd og øvelser for å takle stress.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Helse og sosial på skolen
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om helse og sosial på skolen