Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg komme inn på sykepleierutdanning?

Jente 20 år
 

Spørsmål

hei jeg har ikke bestått bio2 eksamen. nu tar jeg opp fag og æ har byttet linja til øko. jeg vil studere sykepleier til nest år og på ordinærkvote må jeg ha 46- 50. jeg fyller 22 nest år, problem er at jeg har 37 poeng og når jeg tar opp fag så kommer til til å få ca.42poneg. jeg er veldig stresset og forvirret hva skal jeg gjøre eller hva kan jeg gjøre

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

For å få tilbud om studieplass må du nå opp i konkurransen med andre søkere. Det er lurt å velge flere studieønsker når du søker inkludert noen du har god sjanse til å komme inn på for å ha en større mulighet til å få tilbud om studieplass. For eksempel kan du søke sykepleierutdanning ved inntil ti studiesteder. Husk allikevel at poenggrensene endrer seg fra år til år og hva poenggrensene ender på er ikke noe en kan vite på forhånd. 

 

Om du er født i 1996 vil du kunne få 6 alderspoeng i opptaket 2018. Dette kan du plusse på skolepoengene dine. Om du ønsker å øke poengsummen din ved å forbedre fag har du også muligheten til det. Du kan også oppnå tilleggspoeng, les mer om hva som gir tilleggspoeng her:

www.samordnaopptak.no/info/opptak/poengberegning/legge-til-poeng/tilleggspoeng/index.html

Hilsen Samordna opptak i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem svarer på spørsmål om skole og utdanning?

Jente og skole

Har du spørsmål om skolen din, rettighetene dine, hvor du skal søke, spesielle tilpasninger, yrkesvalg eller hvilke muligheter som finnes? Disse kan hjelpe deg.

Les mer

Hvor gode karakterer må du ha for å komme inn?

Laptop med siden til utdanning.no åpen (foto: ung.no)

Er du usikker på hvor mange poeng du må ha for å søke videregående skole eller høyere utdanning? Denne artikkelen viser hvordan du kan regne det ut selv.

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag