Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Hvordan fungerer den skriftlige og muntlige eksamen på mitt morsmål som er albansk?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg går nå i ungdomskolen, og skal om et halvt år ca starte på vgs. Jeg har allerede begynt å tenke mye på det, det eneste jeg ikke forstår er fremmedspråk jeg vet at man kan ta morsmål som privatist, men jeg vil ikke si at jeg er ekstremt flink i albansk. Jeg kan snakke godt, og jeg kan lese og forstå mitt morsmål. Jeg trenger bare å øve mer på å skrive Mitt spørsmål er hvordan fungerer en muntlig eksamen i mitt morsmål? Hva med den skriftlige? Må jeg skrive en lang tekst? Eller er det oppgaver? Kan jeg ta med hjelpemidler under eksamen?

Besvart 12.01.2018 18:40
 

Svar
Hei!
Beklager for seint svar.
 
Det stemmer at du kan ta ditt morsmål som fremmedspråk og ta eksamen som privatist. Du må opp både i muntlig og skriftlig. Den skriftlige eksamen har en kortsvaroppgave og en langsvaroppgave. I tillegg må du svare på noen spørsmål.Du har lov til å bruke hjelpemidler, men ikke internett og annen kommunikasjon.
 
Du bør sette deg inn i læreplanen for ditt morsmål. Der vil du finne kompetansemålene og hva som kreves i forhold til forberedelser både til den skriftlige og muntlige eksamen.
 
Da du begynner på videregående, bør du gå til en rådgiver og ta en prat om at du ønsker dette.Rådgiveren kan fortelle deg hvordan du kan melde deg opp til  eksamenene og når det kan være lurt å ta de.
 
Lykke til!
Rådgiver for videregående skole

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Maks forberedt til eksamen

Tidligere eksamensoppgaver er tilgjengelig på nett (colourbox.com)

Visste du at du har tilgang til tidligere skriftlige eksamensoppgaver?

Les mer

Hjelp til eksamen

Eksamen (foto: ndla.no)

Trenger du hjelp til eksamen? Gruer du deg? NDLA har samlet eksamenstips som får deg til å prestere maksimalt når det virkelig gjelder. Lykke til!

Les mer

Muntlig eksamen - A til Å

Gutt presenterer eksamensoppgave til lærer (www.colourbox.com)

Mange er nervøse før de skal ha muntlig eksamen. Vi har laget en guide til hvordan muntlig eksamen gjennomføres og hva du kan forvente deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag