Hopp til hovedinnholdet

Jeg orker ikke skolen lenger og skolesystemet fungerer ikke for meg.

Jente 17 år
 

Spørsmål

hei. Jeg orker ikke skole lenger. Det er så trist med tanken på at man må dra på skolen hver dag, være der i 8 timer, sitte i 2 timer + forventet at du skal snakke og jobbe ellers blir det ikke noe muntlig karakter eller anmerkning for å ikke ha jobbet. Jeg tror bokstavelig talt at universitet er noe for meg. Jeg tåler ikke at folk skal sjefe over meg også får jeg konsenkvenser. Er så sint. Har lyst til å slutte på skolen å leve livet ut på gaten i New York, kanskje skaffe meg uteligger venner. Høres helt teit ut, men erlig talt, dette fungerer ikke for meg. Jeg gråter nesten hver dag fordi jeg er så lei. Skole systemet fungerer ikke for meg. Jeg får bare mer og mer fravær og gruer meg til neste år. Da blir det mer hardt arbeid. Helt sikker på at jeg kommer til å klikke før eller da. Kan jeg ta videregående på nett? Finnes det andre løsninger? ikke gi råd som å snakke med noen, fordi vi vet begge at det ikke duger. Hvordan skal det hjelpe? Det er bare snakk, ikke handling.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Du forteller om hvordan du strever med skoledagen din, og jeg forstår at det er vanskelig for deg! Ikke gi opp!

Ut ifra det du skriver virker det som at det er vanskelig for deg å finne motivasjonen til å gå på skolen, og det har blitt så ille at du gråter nesten daglig fordi du er lei. Det er ikke meningen at man skal ha det slik over lengre tid. Det høres ut som at det er selve skoledagen du ikke liker akkurat nå, og det kan være lurt av deg å prøve og finne ut av hvorfor du er lei. Ingen grunner er dumme eller ubetydelige, og det er bare du som vet hva som er din grunn.

Du ønsker ikke at jeg skal si at du bør prate med noen om dette, og jeg kan forstå at det virker både vanskelig og til lite hjelp. Men som elev har du rett på tilpasset undervisning ut i fra egne forutsetninger og evner. Det kan være oppgaveløsing i gruppe i stedet for tavleundervisning, gjennomføre noen prøver muntlig istedenfor skriftlig eller ha hjemmejobbing som deler av skolearbeidet i stedenfor klasseundervisning. For at andre skal kunne tilrettelegge for deg må du fortelle noen hvordan du opplever skolehverdagen nå. Snakk enten med rådgiver på skolen eller helsesøster for å få hjelp til å få til en endring i hverdagen din. 

Lykke til!


Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er du skolelei?

Jente sover på biblioteket (colourbox.com)

Sliter du med å holde motivasjonen oppe på skolen? Kanskje synes du skolen er kjedelig, og det er et ork å stå opp om morgenen. Hva gjør du?

Les mer

Friår eller slutte på skolen - husk på dette

Jenter står og tenker (colourbox.com)

Her er en huskeliste over hva du må ordne dersom du vil ta et friår før, eller i løpet av, videregående skole, bytte utdanningsprogram eller slutte underveis i skoleåret.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag