Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg få bedre karakterer så jeg kommer inn?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 18 år, går på vg3. Jeg vet ikke hva jeg skal bli men vil helst inn i helse, det er som greia er at jeg har 28.3 skole poeng. Jeg var ikke sikklig skole elev, men nå vil jeg ha gode karakter slik at jeg kan komme inn på sykepleie. Hva skal jeg gjøre er så stressaa..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Spennende at du har lyst på sykepleie :)

Vi skjønner godt hvis du er stressa - men du har mange gode muligheter! 

Aller først har du jo en del igjen av skolegangen din. Det virker som du er motivert og klar for å jobbe nå - det er bra. Ta gjerne en prat med lærerne dine, hvis du ikke allerede har gjort det. Fortell dem at du er interessert i å jobbe godt fremover, og spør om de har ulike tilbakemeldinger og tips til deg! Du kan også lese artiklene vi legger ved under svaret - med mange forskjellige tips til hvordan du kan jobbe for å få bedre karakterer :)

Du kan også lese om sykepleier her på utdanning.no. Her er en oversikt over sykepleiestudier i Norge, og hvilke karakterer du trengte omtrent for å komme inn ved sist opptak. 

Du har fortsatt en del igjen av skoleåret, og kan gjøre en innsats for å få høyere snitt. 

Dersom du vil ende med for lavt snitt, så betyr ikke det at alt håp er ute. Du kan bruke litt tid på å forbedre poengsummen din. Du kan ta opp fag og forbedre karakterer som privatist. Du vil kunne få tilleggspoeng og alderspoeng, for ting du gjør etter videregående. Hvis du får for lavt snitt til å komme inn nå, så ødelegger det ikke drømmen din - det bare utsetter den litt, hvor du kan gå noen ekstrarunder for å komme inn.

Vi skjønner at du er stressa, men tenker det er bare positivt at du har lyst til å søke sykepleie, og lyst til å få bedre karakterer. Steg én er å gjøre det så godt du kan på skolen din nå, og se om det vil holde. Steg to er å ta en ekstra runde senere, og så komme inn på sykepleien. Du har uansett flere muligheter - og vi ønsker deg veldig lykke til. Stå på, og bare spør oss igjen :)

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer

Hvor gode karakterer må du ha for å komme inn?

Laptop med siden til utdanning.no åpen (foto: ung.no)

Er du usikker på hvor mange poeng du må ha for å søke videregående skole eller høyere utdanning? Denne artikkelen viser hvordan du kan regne det ut selv.

Les mer

Privatist - hvordan lære pensum før eksamen?

Gutt på biblioteket (www.colourbox.com)

Som privatist har du ikke krav på undervisning i faget. Likevel finnes det flere privatskoler du kan betale for undervisning, eller du kan velge å lese selv. Her får du tipsene.

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer

Hvordan få bedre karakterer?

Gutt foran PC (colourbox.com)

Det er ikke alltid lett å oppnå gode karakter, men hvordan kan du gjøre det bedre enn sist? Få tipsene her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag