Hopp til hovedinnholdet

Er det fysiske krav til å komme inn på idrettslinjen? 

Jente 15 år
 

Spørsmål

HEI! Nå er det tid for å søke på skole snart, men jeg er veldig usikker på hva jeg bør velge. Jeg har ingen anelse på hva jeg vil bli når jeg blir eldre. Men jeg har veldig lyst til å starte på idrettslinje. Men jeg er ikke kjempesprek og jeg trener ikke så mye på fritiden heller (velger heller å være i stallen). Men er veldig glad i å vere i fysisk aktivitet. Det jeg lurer på er hvilke fysiske krav det er for å kunne klare seg på idrettslinjen. (I følge BMI-kalkulatoren er jeg overvektig...)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei! Tusen takk for ditt spørsmål. 

Jeg forstår godt at du er litt usikker før du skal ta alle disse valgene. Det er du ikke alene om. Jeg kan ikke gi deg noe svar på hva du skal gjøre, men jeg kan prøve å gi deg noen tips slik at det kanskje kan bli lettere å ta valgene selv.

Inntil halvparten av elevene på Vg1 Idrettsfag kan tas inn på grunnlag av opptaksprøve eller dokumenterte ferdigheter. For andre halvparten er det ingen spesielle opptakskrav, utover karaktersnitt. 

Det viktigste er å være intessert i helse og fysisk aktivitet. På vilbli sine nettsider du finner du mer info om utdanningsprogrammet (linjen). Jeg vil tipse deg om å lese litt om det og se om det passer dine interesser. 

Du skriver at du liker å være i stallen. Har du sjekket ut naturbruk? Noen skoler har fordypning i hestefag. 

Det kan også være fint at du prater med familie og venner som har tatt disse valgene før for å høre deres tanker og erfaringer. Men husk; det er ditt valg.

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til! 

Vennlig hilsen 

UngInfo i samarbeid med ung.no 

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Jeg vet jo ikke hva jeg vil bli!

Jenter tenker (colourbox.com)

Noen ganger virker det som om alle rundt deg vet hva de vil bli når de blir voksne, men faktisk er det slik at de fleste bruker lang tid på å bestemme seg for hva de vil gjøre.

Av ungdomsredaksjonen i ung.no

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt sitter og tenker (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Elev rekker opp hånda (colourbox.com)

Her finner du en oversikt over hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg eller utveksling, men også læreplass og ungdomsrett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Videregående skole
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om videregående skole