Hopp til hovedinnholdet

Kan rektor nekte oss å ha på jakke i klasserommet?

Jente 14 år
 

Spørsmål

hei, jeg har bare et lite spørsmål. på skolen min så har rektor bestemt at vi ikke får ha jakke inne på klasserommet, altså at jakken henger på stolen. de sier at å ha jakker inne på et rom gjør at inneklimaet blir dårligere. er det sant at inneklimaet blir dårligere bare å han noen jakker inne på klasserommet?. det som plager meg er jo at det blir veldig kaldt og sitte på stolen. liksom vi bor i Finnmark, og de har nesten bare ovnene på om sommeren... så jeg kan tenke meg at det er 15 grader der inne ofte.

Besvart 13.02.2018 21:47
 

Svar
Hei

Takk for din henvendelse!

Å ha mye ytterplagg inne i et klasserom kan påvirke inneklimaet/ventilasjonen i klasserommet. Derfor er det ikke unaturlig at skolen ikke ønsker at dere skal ha på jakke inne i klasserommet.

Hvis det ofte er kaldt i klasserommet er det viktig at dere sier i fra om dette. Kan skolen sette på mer varme til dere? Er det andre tiltak? Kan man ha på seg en ekstra genser? Dere kan også ta med et termometer, slik at dere får målt tempraturen i klasserommet.

Det er lurt å snakke med skolen om dette, slik at dere sammen kan prøve å finne en god løsning, lykke til!

Hilsen
Elev -og lærlingombudet i Oppland, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Inneklima på skolen

Bilde av et klasserom med pulter og stoler. (www.colourbox.com)

Det er dårlig luft i klasserommet. Hva kan jeg gjøre?

Les mer

Elevråd

Elevråd (colourbox.com)

Alle ungdomsskoler og videregående skoler skal ha elevråd som jobber med blant annet læringsmiljø, arbeidsforhold og velferdsinteressene til elevene. Engasjer deg du og!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag