Hopp til hovedinnholdet

 Jeg prøver så godt jeg kan på skolen men jeg får ikke til

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er 15 år gammel, Går i 9 klasse og har en snitt på 3,1 :( Jeg prøver så godt jeg kan på skolen men jeg får ikke til, Ingen vil høre på meg. Jeg er kjempe urolig hvordan det skal gå med meg i fremtiden. Jeg er super deprimert og vil ingen ting lenger :(

Besvart 13.02.2018 14:37
 

Svar
Hei!

Tusen takk for at du skriver til oss, gutt 15 år!

Jeg forstår at du strever med å mestre skolen. Det er tungt for deg, og du opplever ikke at du får hjelp.

Det er flott at du prøver så godt du kan å få til ting på skolen. Men noen ganger trenger man hjelp til det. Du skriver ikke noe om hvem du har spurt om hjelp, men jeg regner med at det er noen voksne.

Det er ikke vanskelig å forstå at du føler deg trist og nedfor og ikke vil noe når du ikke mestrer det du egentlig vil. Derfor er det viktig at du snakker med noen om hvordan du har det. Selv om du har prøvd før så skal du ikke gi opp!

Du har fortsatt resten av 9.klasse og 10.klasse på å forbedre karakterene dine. Det er hardt arbeid, men jeg tror ikke det er håpløst.

Først synes jeg du skal snakke med mamma og pappa om hvordan du opplever det å gå på skolen. Hvis du synes det er vanskelig, eller om du tror de ikke kommer til å ta deg alvorlig, kan du skrive det ned. Da er det lettere å få frem det du vil si.

Du bør også snakke med læreren din. Du har rett til å få hjelp på skolen dersom du trenger det. Læreren din kan tilpasse og tilrettelegge for deg slik at du opplever mer mestring i fagene. Læreren din har sikkert også gode råd om hvordan du kan lære deg ting bedre og kan komme med tips til ulike studieteknikker. Dette kan du også snakke med rådgiver eller sosiallærer eller avdelingsleder om.

Det kan også være godt for deg å snakke med helsesøster. Ved å sette ord på det du synes er vanskelig kan helsesøster hjelpe deg med å endre måten du tenker på slik at du kan få det bedre. Når du får ryddet opp i tankene og følelsene dine kan det bli lettere å konsentrere seg og på den måten kan du lære mer.

Jeg håper dette var til hjelp for deg!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Studieteknikk

Finn din studieteknikk (colourbox.com)

Dårlig med motivasjon for leksene? Tentamen rett rundt hjørnet? Hvordan skal du egentlig få all informasjon og pensum inn i hodet?

Les mer

Depresjon og negativ tenkning

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg?

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Ung.no gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag