Hopp til hovedinnholdet

Det er så mye press på skolen

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg sliter på skolen årker ikke mer vil bare dø eller rømme jeg kann ikke leve mer det er så mye tentamen ,prøver, presentasjoner lekser å alt mer jeg klarer ikke mer vil bare gi opp jeg hater å gå i gupper jeg hater det mere en livet mitt jeg årker ikke mer av det prøver å bli flinkere san at jeg ikke trenger å gå dit mer men klarer ikke jeg hater livet mit lærene bryr seg ikke di vet ikke vor mye jeg hater det de vet ikke va jeg føller de er så idiotiske jeg vil bare ikke leve mer så ilde er det va kan jeg gjøre jeg vet ikke va jeg skal gjøre jeg kan alderi ha det gøy siden jeg bare tenker på skole. Jeg årker ikke mer det er ingen jeg kan dele følesene mine mer jeg sitter fast i en veldig grusom sitvasjon jeg vil ha råd fra noen av dere hjelp meg vær sø snill jeg skulle ønske jeg bare levde i en drømm det er så mye press på skolen om å få brae karakterer jeg vet ikke va jeg skal gjøre mer

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Kjære deg, det høres ut som om du har det vanskelig!

Du klarer å sette mange ord på hvordan du har det og det er bra!
Jeg tror det er viktig at du snakker med noen om dette! fortell hjemme hvordan du har det, kansje kan de hjelpe deg og snakke med skolen om hvordan du opplever skolehverdagen.

Det er nemlig sånn at læreren må få vite hvordan du har det for å kunne hjelpe deg. Kanskje gi mindre lekser eller roe ned på prøver?! Uansett så er jobben deres å hjelpe elevene slik at de lærer og det er vasnkelig når man er så sliten og oppgitt som du er.

Dersom det ikke er en mulighet å snakke med de hjemme eller lærer, kan du snakke med helsesøster på din skole, eller noen andre voksne du stoler på.

Uansett det er viktig at du får fortalt dette til noen og at du finner noen som kan hjelpe deg og støtte deg.

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Stressa av press på skolen?

Opplever du press på skolen, hva gjør det med deg? Kommenter gjerne hvordan du opplever det i kommentarfeltet som kommer opp når du har stemt.

Gå til vote

Mye å gjøre? Stressa? Stort press?

Stress (colourbox.com)

Jeg går på håndball, kor, klatring, snowboard og ski. Jeg vil gjøre det bra på skolen, for jeg må ha gode karakterer for det jeg skal inn på etterpå...

Les mer

Slik takler du stress

Tenåring holder ei stor rund klokke foran ansiktet sitt. (www.colourbox.com)

Det kan være veldig belastende for kroppen å være stresset over tid, og derfor er lurt å lære seg teknikker for å mestre stresset.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Karakterer
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om karakterer