Hopp til hovedinnholdet

Jeg har ingenting å gjøre. 

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 15 å jeg har følt meg veldig lei meg i det siste. Jeg bor i en liten by, med ingentong å gjøre å det er så kjedelog. Jeg starter ofte og gråte uten grunn, ligger våken om natten å får ikke sove. Jeg vil ha mere spenning. Jeg har mange venner og gjør det bra på skolen. Spiller også fotball. Men alt er det samme og jeg blir så lei. Jeg er lei meg hele tiden å vil ha det mere gøy. Byen er så liten, umulig å ha ting å gjøre. Det eneste spennende jeg får er av seriene på Netflix. Kan dere hjelpe? Vær så snill..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmål og at du henviser deg til ung.no!

Det er forståelig at du føler at hverdagen går mye i det samme, og at dette kan bli svært kjedelig i lengden. Det er derimot mye du kan gjøre, for å få en litt mer spennende og uforutsigbar hverdag. 

Du skriver at du har mange venner, og da kan det være en ide at dere finner på noe dere ikke har gjort før. Planlegg for eksempel vennetur til en litt større by, arranger jentekvelder eller ulike sammenkomster. Om man har slike små høydepunkt å se frem til, kan det føles at dagene går fortere. 

Det kan også være en ide å teste ut en ny hobby. Er det kanskje en idrett du har hatt lyst å prøve? Eller en annen form for interesse? Det å teste ut nye ting kan nemlig være en god måte å få litt mer "mening" ut av livet. 

Jeg anbefaler deg også å prøve å være litt mer spontan, og ikke føle at det er nødvendig å planlegge alt du skal gjøre i løpet av en uke. Om du er spontan, vil hverdagen bli mer uforutsigbar. 

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva gjør man når man kjeder seg?

Jente foran PC kjeder seg. (www.colourbox.com)

Alle kjeder seg fra tid til annen. Det er helt normalt, selv om det kan være grusomt kjedelig å kjede seg!

Skrevet av ungdomsjournalist Amalie.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag