Hopp til hovedinnholdet

Læreren vår gir oss vanskeligere prøver enn andre.Hva bør jeg gjøre?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Eg har ein lærer på videregåande som eg opplever gir mykje vanskelegare prøver enn klassene rundt. Vi får 7 breiddespørsmål som han gir punkt som vi skal skrive på prøva og er omtrent på to sider hvert spørsmål. Det er vanskelegare å huske punkta han skreiv opp enn å svare på det i seg sjølv. Han er også streng på karakteren ved at disse spørsmåla skal skrivast veldig likt hans stikkord. Viss eg får dårleg karakter, kan ej kreve/spørje om å få prøve frå ein anna lærar på samme tema for å vise kompetansen min? Eg synest det er urettferdig kor ulike prøvene er

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!
 
Faglærerne er forskjellige og kan både ha ulik undervisning og gi ulike prøver i samme fag. Selv om faglærerne gjør ulike ting, må de forholde seg til kompetansemålene i faget som er utgangspunkt for undervisningen og prøvene i faget.
Hvis du opplever at faglæreren din gir vanskeligere prøver enn andre lærere i samme fag,er det mulig å ta det opp med læreren først. Vær saklig og hyggelig.Hvis det er flere i klassen som mener det samme som deg, kan dere også gå via tillitsvalgt i klassen. Hvis det ikke hjelper, kan dere gå til avdelingsleder eller rådgiver på skolen. 
 
Håper det ordner seg!
Rådgiver for videregående skole

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik klager du på karakteren

Tall 1-6 (colourbox.com)

Misfornøyd med en karakter? Husk at du kan klage på både standpunktkarakterer og eksamenskarakterer. Hvilke frister gjelder og hvordan skal du gå du fram?

Les mer

Urettferdig behandlet på skolen? Dette kan du gjøre!

stoler på pultene (colourbox.com)

Blir du ikke sett i timene? Og får du dårligere karakterer eller flere anmerkninger enn du synes du fortjener? Her er en oversikt over hvordan du kan gå frem for å løse problemet.

Les mer

- Jeg blir urettferdig behandlet av læreren min

Skoletime (colourbox.com)

Læreren min blir alltid sint på meg og gir meg dårligere karakterer enn jeg fortjener. Hva kan jeg gjøre?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag