Hopp til hovedinnholdet

Vi får ikke gå opp til eksamen.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei Plis Hjelp, Jeg er en jente som kom I Norge tre år siden. Jeg går 10 klasse nå. To dager siden kom vi opp skriftlig fag Engelsk. Rektoren nekter å ha denne eksamen jeg og min venninnen. Vi ble lei oss og begynte å gråte. Venninnen min født i Norge, men foreldrene er utlandere. De sier at det skjer noen gange sånt at noen elever kommer ikke å ha denne skriftilig eksamen, og det er kommunen som sier det, ikke oss. Jeg jobber hardt og prøver å få den best. Jeg føler meg at vi ble dikriminerte pg av det. Det finnes i klassen noen norske elever som får dårligere karakter enn våre, men skal likevel ha eksamen. Det er bare 1 måned og noen dager igjen dette skole året, men har ikke lyst å gå på skolen lenger. 1. Er det sant at noen av elevene får ikke eksamen? 2. Kommer vi til få plass på skolen der vi ønsker liksom( Valge 1,2 eller 3 og sånt.) hvis vi ikke ha denne eksamen? Hva kan dere anbefaler oss? takk for svare

Besvart 15.05.2018 13:01
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet. Det høres ut som om resten av klassen har kommet opp til eksamen, men ikke dere to. Det er merkelig. Utdanningsdirektoratet har nemlig bestemt at alle 10. klassinger skal trekkes ut til en skriftlig eksamen.

Jeg anbefaler at dere ringer kommunen deres om dette med en gang. Hvis dere ikke får ha eksamen, kan dere ringe fylkesmannen i deres fylke.

Jeg regner med at dere uansett vil kunne gå videre til videregående skole.

Lykke til!

Hilsen

Elev- og lærlingombudet i Oslo

i samarbeid med Ung.no

Finn ditt Elev- og lærlingombud på elevombudene.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik klager du på karakteren

Tall 1-6 (colourbox.com)

Misfornøyd med en karakter? Husk at du kan klage på både standpunktkarakterer og eksamenskarakterer. Hvilke frister gjelder og hvordan skal du gå du fram?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Likestilling / Diskriminering
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om likestilling / diskriminering