Hopp til hovedinnholdet

Hvor mye har ordenskarakteren min å si for 10. klasse og videregående?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei Jeg går i 9 klasse, jeg har en del anmerkninger sånn 18 anmerkninger både i atferd og orden. Jeg er veldig leit for å ha så mange og jeg har bestemt meg for å gjorde det bedre til høst 10 klasse. Lærern min sa at jeg kommer til å gå ned i Orden til Nokså god fra god. Jeg fikk nokså god i både 1 og andre semester. Jeg er veldig lei meg for å gå ned i orden. Jeg lurer på om det kommer til p påvirke 10 klasse og videregående og videre utdanning. Påvirker det 10. Klasse. Og den VGs jeg har lyst å begynne på? Eller ser de bare på orden i 10. Klasse?

Besvart 18.05.2018 11:30
 

Svar
Hei! Tusen takk for ditt spørsmål. 

Skjønner godt at du lurer på dette. Så bra at du er motivert for dette. 

Det er karakterene dine fra 10. klasse som kommer på vitnemålet ditt fra ungdsomskolen og det er disse karakterene du søker med for å komme inn på videregående. 

Noen arbeidsgivere ønsker å se vitnemål når du søker på jobb, men da er det jo også vitnemålet ditt fra 10. klasse og etterhvert videregående de vil se på. Du nevner også videre tudanning. Når du søker høyere utdanning er det kun karakterene fra videregående du vurderes etter. 

Så om du får god i orden i 10. klasse, tror jeg ikke du trenger å beskymre deg for det du fikk i ordenskarakter i 8. og 9. klasse. 

Har lagt til noen artikler under som kanskje kan være til hjelp.

 

 

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til! 

Vennlig hilsen 

UngInfo i samarbeid med ung.no 

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan settes ordens- og oppførselskarakterer?

Jente sjekker mobilen i tomen (colourbox.com)

Karakteren din i orden og oppførsel settes ut fra hvor godt du har fulgt skolens ordensreglement. Men hva kan egentlig stå i dette reglementet, og hva kan straffen bli om du bryter det? Her får du en oversikt.

Les mer

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Elev rekker opp hånda (colourbox.com)

Her finner du en oversikt over hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg eller utveksling, men også læreplass og ungdomsrett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Orden og oppførsel
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om orden og oppførsel