Hopp til hovedinnholdet

Vurderer å bare droppe ut fra videregående.

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er nettopp ferdig med andre uke på videregående. De første dagene gikk greit men det forandret seg raskt. Vurderer sterkt å bare droppe ut. Men jeg skjønner at alle ønskene for fremtiden bare går i grus hvis jeg gjør det. Føler egentlig at ingen er interessert eller liker meg. Jeg har blitt kjent med en del folk og fått noen venner, men de gangene de gidder å snakke med meg er når de "må" eller ikke har noe annet å gjøre. Så jeg ender ofte med gå alene. Har også fått noen til å hate meg av en mistforståelse. En annen ting er at flere av de folkene som jeg ofte omgås, unngår blikkkontakt med meg og virker usikre hvis jeg tar kontakt. Dette er ganske frustrerende og blir nesten sint på dem.Ofte gir jeg bare opp å ta kontakt og gir opp personen. Skjønner ikke en dritt av hvorfor dette skjer. Kanskje jeg bare ser forferdelig trøtt ut i fjeset og gjør dem usikre av det? Jeg er så lei av dette og tenker ofte om å drikke for i det minste klare å gi litt faen. Hva skal jeg gjøre?

Besvart 28.08.2018 19:12
 

Svar
Hei gutt 15 år

Takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller hvordan du har hatt det i starten av skoleåret på videregående. Jeg forstår at du er frustrert og får lyst til å gi opp.

Først og fremst vil jeg si at jeg er ganske sikker på at det er mange som kan kjenne seg igjen i det du beskriver. Det er ikke gøy å starte på ny skole, begynne i ny klasse og i tillegg en videregående skole.

Det kan høres ut som at det er flere som er usikre og ikke gir blikkontakt. Dette trenger ikke bety at det er noe med deg - men kanskje det er flere som har det som deg og syns det er vanskelig?

Det tar tid å få nye venner og bli kjent med et nytt system. Jeg vil råde deg til å ikke gi opp og tenke at de som snakker med deg gjør det fordi de vil bli kjent med deg. Det er flere i samme situasjon - kanskje det kan hjelpe deg å tenke slik på det?

Begynn og se rundt deg i klassen og bli kjent med de som er der. Da er det lettere å få kontakt i friminutt og pauser.

Det kan være at de som du kjenner fra før også prøver å bli kjent med nye og at dette kan misforstås og man kan tro at det handler om seg.

Mitt beste råd til deg er å ha tålmodighet og ikke bli selvkritisk! Dersom du føler at situasjonen din ikke blir bedre etter en stund så kan du ta en prat med helsesøster. Det hjelper å snakke med noen å få hjelp til å sortere i tanker du går med.

Det er helt sikkert ikke deg det er noe galt med! Å drikke vil heller ikke hjelpe deg selv om det tanken friste. Forsøk å se for deg neste friminutt hvem du vil forsøke å snakke med. Dette kan hjelpe deg til og ikke gå alene.

Legger ved noen artikler til deg som kan være til hjelp.

Lykke til!

 

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør man når man kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg, eller gjør du en innsats for å få venner selv? Les hva ungdommer selv mener!

Les mer

Ensom? Lav selvfølelse?

Ensom jente (colourbox.com)

Du føler deg ensom. Tanker om at du ikke kan bli likt av noen kommer snikende. Du begynner å tro at du heller ikke er ønsket av noen. Du kan bruke timer, dager og netter på å plage deg selv med at du ikke er noe verdt og bare til bry. Dette er den lave selvfølelsens vonde sirkel.

Les mer

Ikke så gode venner lenger?

Venninner (colourbox.com)

Har bestevennen din begynt på en ny skole? Eller har dere så forskjellige interesser at dere ikke lenger har noe å snakke om? Fortvil ikke. Du kan redde vennskapet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Helse og sosial på skolen
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om helse og sosial på skolen