Hopp til hovedinnholdet

Har store problemer med å komme meg på skolen.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har akkurat begynt på videregående. Det er ikke noe galt med elevene eller lærerne, men jeg har store problemer med å komme meg i vei. Jeg er ikke sikker på hva det er. Jeg har også problemer med migrene og jeg har mye vondt i magen. Pga. fraværsgrensa så er ikke dette særlig bra. Jeg vet ikke om jeg ønsker å gå på skole lengre. Jeg er redd får å skuffe familie å venner:( De er glade i meg, å prøvde hardt får at jeg kunne flytte på hybel. Jeg vil ikke såre de. Kanskje dere kan hjelpe meg litt med hva jeg kan gjøre. Er det mulighet får å fortsette skolegang uten å dra til et klasserom? Eller noen andre tips? Forresten jeg studerer musikk. Tusen takk på forskudd Mvh Jente 16 år.

Besvart 01.09.2018 21:19
 

Svar
Hei

Så fint at du skriver til oss i Ung.no, jente 16 år.

Du vet rett og slett ikke om du ønsker å gå på skole lengre. Jeg tror du trenger å finne ut hva DU vil og om du er på rett sted. 

En ting er å være redd for å skuffe familie og venner, en annen ting er hva du egentlig ønsker selv.

Skolegang er veldig avhengig av motivasjon. Snakk derfor med de "gode hjelperne" på skolen din om din situasjon snarest mulig.

Ta gjerne kontakt med rådgiver på videregående for å høre hva de  evt kan legge til rette for deg.

Skolegang uten å dra til et klasserom blir nok vanskelig å få til. Men plages du mye med migrene og magesmerter, kan for eksempel en legeattest som dokumentasjon hjelpe deg å få ned noe av fraværet.

Om du sliter med motivasjon for skole, kan det være nyttig å snakke med helsesøster på skolen.

Ønsker deg masse lykke til!

 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Reglene for fravær på videregående skole

Skøyenåsen skole (ung.no)

Hvis du er borte i mer enn 10 prosent av timene i et fag, får du i utgangspunkt ikke halvårsvurdering med karakter eller standpunktkarakter i faget.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

- Jeg har ingen motivasjon til å gå på skolen. Hva gjør jeg?

Gutt sover (colourbox.com)

Jeg orker ikke å gå på skolen og hvis jeg først er der så har jeg ingen motivasjon for å gjøre noe. Nå risikerer jeg å å stryke i flere fag, hva skal jeg gjøre?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Motivasjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om motivasjon