Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor skal vi lære nynorsk istedenfor å jobbe i mot mobbing på skolen?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg lurer på hvorfor vi skal lære nynorsk istedenfor å jobbe i mot mobbing eller lære om selvpleie, med tanke på at den femte vanligste dødsårsaken i Norge er selvmord. Over 2000 prøver å ta livet sitt hvert år. Lurer bare på hvorfor man ikke prøver å stoppe årsakene i skolen istedenfor å lære nynorsk, diktanalyse, jordbrukrevolusjon, middelalderen, rasjonelle utrykk, lære mange grunnstoffer eller sagastiler?

Besvart 09.09.2018 12:56
 

Svar
Hei gutt 17 år

Takk for at du skriver til oss og deler av dine tanker og refleksjoner rundt et viktig tema. Jeg er sikker på at det er mange som kan dele dine tanker og det er fint at du spør.

Hvis jeg forstår deg riktig så opplever du at det er for lite fokus på psykisk helse i skolen. Det kan for mange virke meningsløst å lære matte og fysikk når skolehverdagen for veldig mange er en kamp. Mange utsettes for mobbing eller har andre psykiske utfordringer som gjør en skolehverdag krevende og tung.

Psykisk helse blir mer og mer fokus på i skolene i dag og det er bra og viktig. Det gjøres også viktige tiltak mot mobbing.

Dette er en stor diskusjon og det er ikke så lett å gi deg noen konkrete svar annet enn at jeg forstår undringen din.

Dersom du har behov for å snakke med noen så kan helsesøster eller sosiallærer være noen du kan tematisere dette med ytterligere.

Legger også ved noen artikler til deg.

Lykke til!

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Når skolen er et ork

Gutt sover (colourbox.com)

Du sliter med å komme deg opp når vekkerklokken ringer. Karakterene synker. Du syns skolen er et ork og blir kvalm ved tanken på å komme deg dit. Fins det noe du kan gjøre for å øke skolemotivasjonen?

Les mer

Urettferdig behandlet på skolen? Dette kan du gjøre!

stoler på pultene (colourbox.com)

Blir du ikke sett i timene? Og får du dårligere karakterer eller flere anmerkninger enn du synes du fortjener? Her er en oversikt over hvordan du kan gå frem for å løse problemet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Helse og sosial på skolen
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om helse og sosial på skolen