Hopp til hovedinnholdet

Får ikke dra på et politisk skolebesøk. Hva kan jeg gjøre?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en gutt fra tønsberg på 17 år. Jeg er medlem av det politiske partiet liberalistene og skal egentlig på et skolebesøk med dem neste uke. Men det har seg slik at moren min truer med å kutte ut månedslønnen min om jeg gjør det fordi jeg får fravær på skolen. Jeg har sjekket og jeg har garanti på 100% gyldig fravær. Moren min har aldri hindret meg i skolefravær for å gjøre noe på fritiden så jeg skjønner at det er fordi hun er uenig med meg politisk. Jeg mener dette er et brudd på min ytringsfrihet og lurer på om det er noen tips som dere har til meg om hva jeg burde gjøre.

Besvart 21.09.2018 16:04
 

Svar
Hei!
På skolen kan noe fravær unntas med dokumentasjon. Det gjelder blant annet helse- og velferdsgrunner, arbeid som tillitsvalgt og politisk arbeid.
Hvis du har sjekket med skolen din at du ikke får fravær, er nok det riktig.

Du er 17 år gammel,er ikke myndig og du bor fortsatt hjemme. Moren din har fortsatt lov til å sette noen grenser for deg. Ved å sette grenser viser hun at hun bryr seg om deg.
Du antar at du ikke får månedslønn fordi hun er uenig med deg politisk. Det er lov å ha ulike politiske meninger. Snakk med moren din.Kanskje hun bekymrer seg unødvendig? Fortell henne hva du skal og om selve opplegget. Som foreldre blir man ofte bekymret for det man ikke vet noe om.
 
 

Rådgiver for videregående skole

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Reglene for fravær på videregående skole

Skøyenåsen skole (ung.no)

Hvis du er borte i mer enn 10 prosent av timene i et fag, får du i utgangspunkt ikke halvårsvurdering med karakter eller standpunktkarakter i faget.

Les mer

Fravær på ungdomsskolen

Jente kommer inn i klasserom(www.colourbox.com)

Her finner du oversikt over hva som gjelder når du er borte fra skolen. Fraværet ditt føres på vitnemålet, men det er mulig å be om at noe fravær fjernes.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag