Hopp til hovedinnholdet

Karakterpress

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei Jeg skal søke på Vidregående- Helse & Oppvekst linja. Jeg vet at jeg kommer inn fordi jeg har rett på det, på grunn av mine vansker. Jeg har NON Verbale Lærevansker og Konsentrasjonsvansker. Men jeg skal jo selvfølgelig gjøre mitt beste på ungdommskolen med karakterene! Men jeg bare så da slipper jeg liksom å tenke så sykt mye på karakterer?? Det går så jæclig inn på meg! Og jeg har så karakterpress!!! Jeg vil også ha det gøy med venner og sosialt men ungdommskolen tar så mye av tida mi også pågrunn av mine vansker.... ååå jeg hater ungdommskolen! Jeg hater KARAKTERER!!! Altså karakterer gjør jo ungdommene psykiske syke!!!?

Besvart 27.10.2018 15:13
 

Svar
Hei

Fint at du skriver til oss på ung.no

Du er ikke alene om å syns at karakterer er slitsomt, og det er mange som opplever det som et så stort press at de får prestasjonsangst av det. 

Mitt råd er at du snakker med kontaktlærer eller sosialrådgiver på skolen din. De kan kanskje lage et opplegg til deg hvor du leverer inn det mest nødvendige av skolearbeid.

Legger ved noen artikler med råd og tips om stress.

Lykke til.

 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Studieteknikk - hvordan jobbe med leksene?

Pappa og datter gjør lekser sammen (colourbox.com)

Dårlig med motivasjon for leksene? Tentamen rett rundt hjørnet? Hvordan skal du egentlig få all informasjon og pensum inn i hodet?

Les mer

Du har rett til rådgiving på skolen

Husk avtale hos rådgiveren (ung.no)

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

Les mer

Mye å gjøre? Stressa? Stort press?

Stress (colourbox.com)

Jeg går på håndball, kor, klatring, snowboard og ski. Jeg vil gjøre det bra på skolen, for jeg må ha gode karakterer for det jeg skal inn på etterpå...

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag