Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg får førstegangsvitnemål, selv om jeg må gå ett ekstra år?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har diagnosen kronisk utmattalses syndrom, (ME) noe som har påvirket min skolegang veldig. Jeg går nå siste året på vidergående, musikk linja, men merker at jeg ikke kommer til å være i stand til å fullføre året uten å dele det opp. Så jeg må nå utsette fagene norsk og historie, og ta de neste år. Det jeg lurer på da er om jeg har rett på førstegangsvitnemål ,siden dette er på grunn av en kronisk sykdom. Og hvem skal jeg eventuelt henvende meg til med søknaden om dette? Hvordan skal jeg gå fram med dette?

Besvart 05.11.2018 14:59
 

Svar
Hei

Takk for din henvendelse! Beklager sent svar.

Ut ifra det du skriver må du ta ett ekstra år på videregående, å fullføre er viktig dermed er det bra at du gjør noen endringer.

Dette en sak du bør snakke med rådgiveren på skolen din om. Kanskje er det også flere som bør kobles på for å lagge opp et riktig løp for deg.

Ut ifra det som står på, lovdata.no som det om førstegangsvitnemål og det ser ut til at du kan dele opp året og få førstegangsvitnemål.

Det viktigste er uansett at du snakker med skolen om dette og rådgiver er smart å begynne med. Lykke til!

Hilsen
Elev -og lærlingombudet i Oppland, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Friår eller slutte på skolen - husk på dette

Jenter står og tenker (colourbox.com)

Her er en huskeliste over hva du må ordne dersom du vil ta et friår før, eller i løpet av, videregående skole, bytte utdanningsprogram eller slutte underveis i skoleåret.

Les mer

Førstegangsvitnemål og ordinær kvote - for opptak på videre studier

Jente ligger på senga med pcen (colourbox.com)

Skal du snart søke høgskoler eller universitet? Er du usikker på hvordan du ligger an og hvilken kvote du vurderes i når du søker? Merk at i kvoten for førstegangsvitnemål er det ofte litt lavere poenggrenser for å komme inn enn i ordinær kvote.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag