Hopp til hovedinnholdet

Hadde mye fravær på ungdomsskolen.Er nå utslitt på vg1.

Jente 16 år
 

Spørsmål

På ungdomsskolen hadde jeg skyhøyt fravær og fikk såvidt vitnemålet mitt, hovedsakelig grunnet psykiske problemer. Jeg har derfor egentlig aldri hatt "ordentlig" skole siden 6-7 klasse og føler at arbeidsmengden jeg har i VG1 Studiespesialisering er veldig mye. Jeg er ikke halvveis inn i skoleåret og jeg er allerede utslitt. Jeg har snakket med både kontaktlærer og rådgiver på skolen, men jeg føler ikke at noen av forslagene de kommer med når det gjelder tilrettelegging vil hjelpe meg. Problemet er at jeg ikke vet hvorfor jeg er oppgitt og sliten hele tiden og jeg føler jeg ikke har nok tid til å finne ut av hva som er galt før jeg mister vurdering i et eller flere fag. Jeg ligger allerede bak i mange fag og er redd for at jeg må gå opp igjen VG1. Hvordan kan jeg få tilbake motivasjonen i skolen igjen og da unngå et ekstra år på videregående?

Besvart 09.11.2018 18:23
 

Svar
Hei!
Så fint du tar tak i dette.
Slik du beskriver din skolegang før videregående, må du ha mange faglige hull. For å tette noen av disse hullene, må skolen tilrettelegge for deg. Det kan gjøres på ulike måter.Du kan få ekstra hjelp med fagene av lærere, altså tettere oppfølging og hjelp. Noen elever synes det blir for tøft å ta alle fagene på et år og velger derfor å ta vg1 over to år. Da tar du noen fag dette skoleåret og resten av fagene på vg1 neste år. På denne måten for du lengre tid på å jobbe med hvert fag og da vil du ikke bli så sliten.
 
Det er ikke rart du blir sliten. Du har mye å ta igjen og det er ekstra belastende og slitsomt.Du bruker også mye energi bare ved å være på skolen. Det å være på skolen er uvant for deg.
 
Nå vet ikke jeg hvilke forslag på tilrettelegging rådgiveren eller kontaktlæreren kom med, men du bør ta en prat med de igjen.Dere må sammen finne en løsning for deg som du kan få til å gjennomføre.
 
Håper det ordner seg!


Rådgiver for videregående skole

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Jeg har ingen motivasjon til å gå på skolen. Hva gjør jeg?

Gutt sover (colourbox.com)

Jeg orker ikke å gå på skolen og hvis jeg først er der så har jeg ingen motivasjon for å gjøre noe. Nå risikerer jeg å å stryke i flere fag, hva skal jeg gjøre?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Motivasjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om motivasjon