Hopp til hovedinnholdet

Jeg blir erta og ledd opp i ansiktet

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg blir erta og ledd opp i ansiktet nesten hver dag. Har sagt ifra til en lærer og vi alle har snakket om det men de bare fortsetter. Når de erter og ler meg opp i ansiktet blir jeg sint og lei meg, jeg har bare lyst til å slå til de eller sparke de veldig hardt, men jeg klarer å stoppe meg selv men nå Jar det bare blitt hverre. Vi har snakket med to voksene på skolen og jeg føler meg alene. Jeg tørr ikke å konfrontere dem eller noe, når vi snakker med en voksen holder jeg nesten på å begynne å gråte. Jeg hater de og vil at de skal dø. Når vi snakker med en lærer driver de å lyver og finner diskuterer hva de skal si før vi snakker med de voksene, det de voksene ikke vet er at de sitter der og lyver, har så lyst til å spørre hvorfor de lyver imens vi snakker med de voksene men jeg tørr ikke. Hva burde jeg gjøre? Hilsen en desperat jente!

Besvart 24.11.2018 08:46
 

Svar
Hei

Det er ikke greit at du blir erta og ledd opp i ansiktet. Du beskriver godt hvordan det kan være når voksne prøver å hjelpe til med mobbing. 

Det er ofte vanskelig å forandre andre. Så prøv å si i fra om hva du trenger. Si gjerne at de møtene ikke fungerer for deg. Du kan velge hvor mye du vil forklare, og si gjerne at du opplever at det er like ille og kanskje enda verre å være deg etter at dere startet med møter. De voksne har et ansvar for at du er trygg og har det bra på skolen. Hvis de skal klare å hjelpe deg så må de forstå hva som er hjelpsomt for deg.

Kanskje du trenger å snakke med noen alene om hvordan du kan takle de som erter og hvordan du kan styrke deg selv? Helsesøster på skolen for eksempel. Helsesøster har taushetsplikt og skal høre på deg og hva du mener er viktig. Hvordan pleier du å reagere når de erter og ler deg opp i ansiktet? Hvordan tror du de vil reagere hvis du sier: "Jeg synes det er vanskelig når du gjør sånn. Hva er grunnen til at du oppfører deg sånn mot meg?"

Prøv å skaff deg en venn som du stoler på og er trygg på. Det beskytter mot mobbing.

Du kan også ringe en anonym hjelpetelefon hvis du tror det kan være hjelpsomt. Det er mange ungdommer som synes det er hjelpsomt å ringe de som jobber med Korspåhalsen. Se mer tips i vedlagte artikler.

Lykke til videre. Håper du får det bedre snart.

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ensom? Du er ikke alene!

Ensom gutt (colourbox.com)

De fleste føler seg ensomme på et eller annet tidspunkt i livet. Du kan føle deg ensom når du er alene, men også sammen med andre mennesker.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing