Hopp til hovedinnholdet

Sosial angst og klarer ikke å gå på skolen

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg sliter mye med sosial angst, og klarer ikke å dra på skolen selv om jeg synes det er viktig med skole. Jeg går på en skole med ca 3-6 elever i hver klasse, men klarer likevel ikke å gå i det hele tatt. Jeg har ingen venner der, som gjør det vanskeligere, for jeg må møte de samme folkene hver dag, som jeg aldri har snakket med fra jeg begynte på den skolen. Jeg har prøvd å fortelle dette til behandleren min på BUP, men det virker ikke som om hun forstår hvor ille det er for meg. Jeg har prøvd så godt jeg kan å komme meg til skolen, men føler bare at jeg blir mer og mer sliten for hver dag, og føler at det eneste jeg kan gjøre er å dø, men er alt for redd for det. Jeg vet absolutt ikke hva jeg skal gjøre nå, er utrolig lei av å dra på skolen hver dag, og bli så utrolig sliten av det.

Besvart 06.01.2019 09:57
 

Svar
Hei

Så leit å høre at du sliter så mye med sosial angst at det nå går utover skolegangen din. Det er flott at du får behandlig for din sosiale angst. 

Er det noe tilrettelegginger skolen kan gjøre for at det skal bli bedre for deg? Tenk igjennom hva som kunne ha hjulpet, utenom det å slutte på skolen. Kan lærerene i klassen jobbe med skolemiljøet slik at du blir kjent med de andre i klassen. Hvis du ikke snakker med de andre i klassen, er det naturlig at både angstfølelsen blir større og motivasjon til å gå på skolen blir mindre. Jeg tenker derfor at det er viktig at skolen, behandler på BUP og du og eventulet dine foreldre har et møte sammen.

Der kan dere sammen jobbe for at du får en bedre skolehverdag. Jeg vil anbefale deg å snakke med behandleren din om dere kan ha et slikt møte. Hvis du blir bedre kjent med de andre i klassen kan det føre til at det blir lettere å komme seg på skolen, og ikke minst at det reduserer din sosiale angst på skolen. 

Snakk med din behandler på BUP eller din kontaktlærer på skolen. Du kan også ta kontakt med helsesykelpeier på skolen hvis du opplever at de ikke forstår deg. 

 

Lykke til!

 

Hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag