Hopp til hovedinnholdet

Skolen sliter meg ut så jeg ikke orker venner og fritid

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg går nå i 10. klasse, og det har vært mye lekser i alle fag samtidig, og i tillegg en del prøver og framføringer. Vi har vurderinger (prøve/framføring) 2-3 ganger hver uke. I starten gikk det ok, men så ble det mer og mer stressende. Da vi hadde flere prøver i uka, ble det for mye for meg. Jeg greide ikke å øve på flere ting samtidig, i tillegg til å holde meg i form og å være med venner og familie. Jeg slutta på håndball fordi jeg ikke fikk tid, og nå er jeg aldri i fysisk aktivitet. Jeg er aldri med familien, og henger bare med én venninne iblant. Jeg gråt til jeg sovnet hver kveld fordi det ble for mye på en gang. Til slutt bare ga jeg opp og å øve i det hele tatt, fordi jeg ikke greide mer. Karakterene mine har gått fra 5 til 2, og jeg er sjelden glad lenger. Jeg er trøtt og tom for energi hele tiden, og sovner med en gang jeg kommer hjem fra skolen. Nå er siste halvåret før jeg søker VGS og jeg er utslitt. Hvordan skal jeg komme inn på linja jeg vil når jeg ikke greier noe

Besvart 11.01.2019 18:54
 

Svar
Hei

Men hallo, dette går jo ikke an!

Skolen kan jo ikke drive dere så hardt... JEg forstår godt utifra det du forteller at det blir alt for mye for deg. Selv om skole er viktig så er venner of fysisk aktivitet like viktig. Det er også superviktig for den psykiske helsen, som det høres ut som om ikke er helt på topp hos deg...<3

Man klarer ikke alt dette, og det er supervanskelig å prioritere helt alene. 

Det som er lurt nå er å snakke med noen om dette. Snakk med de hjemme, slik at de forstår hva som skjer med deg, de har sikkert merket at du har endret deg. Så må dere sammen snakke med læreren din og skolen. Læreren må jo også ha lurt på hvorfor du har gått fra en 5er til en 2 er?! 

Det at du er blitt mer flat i humøret er ikke så bra, det er veldig lurt at du får snakke med noen, dersom du ikke kan snakke med de hjemme. Helsesykepleier (helsesøster) på din skole kan hjelpe deg, eller dra på helsestasjon for ungdom der du bor. 

Det blir ikke bedre om du fortsetter på dette sporet, du må få hjelp til å sortere hva du skal prioritere og ikke. Venner er superviktige, det er også fysisk aktivitet, særlig når man stresser på skolen. Så er det viktig å ha pusterom i hverdagen som ikke er fylt med pensum og prøver.

Snakk med læreren din slik at du får vite hva som kreves for å komme inn på den linjen du ønsker, så trenger du ikke prestere over dette. 

Håper virkelig det ordner deg for deg! 

Jeg heier på deg, masse!

 

 

 

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier i ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Enkle råd når livet er vanskelig

Gutt ser alvorlig ut (colourbox.com)

Hverdagen går opp og ned for de fleste. Den består av både gode og vonde opplevelser som får deg til å føle deg bra eller mindre bra. Hvis du føler deg nedfor, mislykket, redd, sint eller har andre negative følelser som dominerer over tid, er det viktig å huske på at det er mulig å snu dette.

Les mer

Mye å gjøre? Stressa? Stort press?

Stress (colourbox.com)

Jeg går på håndball, kor, klatring, snowboard og ski. Jeg vil gjøre det bra på skolen, for jeg må ha gode karakterer for det jeg skal inn på etterpå...

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Elev rekker opp hånda (colourbox.com)

Her finner du en oversikt over hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg eller utveksling, men også læreplass og ungdomsrett.

Les mer

Er du skolelei?

Jente sover på biblioteket (colourbox.com)

Sliter du med å holde motivasjonen oppe på skolen? Kanskje synes du skolen er kjedelig, og det er et ork å stå opp om morgenen. Hva gjør du?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Helse og sosial på skolen
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om helse og sosial på skolen