Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg søke profesjonsutdannig i psykologi på bakgrunn av en årsenhet?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg ønsker å studere psykologi og lurte på om dersom jeg velger å ta et årsstudium i sosiologi så deretter velge profesjonsstudium i psykologi. Når jeg søker psykologi vil jeg da søke med førstegangsvitnemål eller ordninært? Siden jeg får 30 studiepoeng av sosiologi. Takk på forhånd!

Besvart 11.01.2019 12:24
 

Svar
Hei

Den seksårige profesjonsutdanningen i psykologi tilbys på flere studiesteder i Norge. Det er kun UiT som fremdeles har opptak på bakgrunn av årsenhet, på de andre studiestedene søker man på bakgrunn av karakterene fra VGS.

Hvis du tar en årsstudium i psykologi kan du altså søke på profesjonsstudiet i Tromsø på bakgrunn av dette. Da har man allerede fullført det første året, så profesjonsutdanningen er femårig på UiT. Du er ikke kvalifisert med et årsstudium i sosiologi. Les mer om rangering av søkere ved å følge linken over.

Lykke til!

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Førstegangsvitnemål og ordinær kvote - for opptak på videre studier

Jente ligger på senga med pcen (colourbox.com)

Skal du snart søke høgskoler eller universitet? Er du usikker på hvordan du ligger an og hvilken kvote du vurderes i når du søker? Merk at i kvoten for førstegangsvitnemål er det ofte litt lavere poenggrenser for å komme inn enn i ordinær kvote.

Les mer

Vil du bli psykolog?

Bli psykolog? (colourbox.com)

Mange drømmer om å bli psykolog og jobbe med mennesker. Men for å komme inn må du jobbe hardt.

Les mer

Hvor gode karakterer må du ha for å komme inn?

Poeng utdanning

Er du usikker på hvor mange poeng du må ha for å søke videregående skole eller høyere utdanning? Denne artikkelen viser hvordan du kan regne det ut selv.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag