Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg ta en annen eksamen enn 1T?

Jente 18 år
 

Spørsmål

hei, jeg har strøket på 1t eksamen tre gang og mister håpet nå. vet ikke hva jeg kan gjøre fordi jeg prøver mitt beste hver gang. jeg er allerede ganske lei av å stryke og jeg kommer ikke til å få vitnemålet mitt hvis jeg ikke får en stå karrakter og da får jeg ikke til å søke på universitet? og jeg vil gjerne ha studere videre på universitet, men karakteren ødelegger alt. hva kan jeg gjøre? kan jeg ta en annen eksamen i stede for denne 1t eksamen? for jeg begynner å grine hver gang jeg tenker på eksamen og fremtiden, det er ganske flaut å si jeg vet ikke hva jeg skal gjøre etter vg når jeg egt vet, men vet ikke om jeg kommer til å klare det en gang. hilsen oppgitt ung voksen

Besvart 10.01.2019 15:24
 

Svar
Hei

Ja, det kan du, det er mulig å erstatte T-matte med P-matte som privatist. P-matte (praktisk matematikk) er enklere en T-matte (teoretisk matematikk).

Både 1T og 1P defineres som det obligatoriske fellesfaget matematikk, et bytte regnes derfor som en forbedring av samme fag (ikke et bytte av fag).

Det er riktig at du må bestå matematikk, for det er et obligatorisk fag for å få et vitnemål med generell studiekompetanse.

Sjekk gjerne med den som er vitnemålsansvarlig på skolen din om det du lurer på. Det kan spille inn forhold som ikke kommer frem her.

Lykke til!

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Du har rett til rådgiving på skolen

Husk avtale hos rådgiveren (ung.no)

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

Les mer

Studieteknikk - Hvordan jobbe med leksene?

Pappa og datter gjør lekser sammen (colourbox.com)

Dårlig med motivasjon for leksene? Tentamen rett rundt hjørnet? Hvordan skal du egentlig få all informasjon og pensum inn i hodet?

Les mer

Privatist - hvordan lære pensum før eksamen?

Gutt på biblioteket (www.colourbox.com)

Som privatist har du ikke krav på undervisning i faget. Likevel finnes det flere privatskoler du kan betale for undervisning, eller du kan velge å lese selv. Her får du tipsene.

Les mer

Trenger du hjelp til realfag? ENT3R

Trenger du mer motivasjon for å lære matematikk og hjelp til pensum? Lurer du på hvordan et studie innen realfag eller teknologi ser ut? ENT3R er et motivasjonsprogram for elever i 10. klasse og videregående der du får mattehjelp fra studenter fra realfaglige og teknologiske studier og et innblikk i studiet og studiehverdagen,

Les mer

Førstegangsvitnemål og ordinær kvote - for opptak på videre studier

Jente ligger på senga med pcen (colourbox.com)

Skal du snart søke høgskoler eller universitet? Er du usikker på hvordan du ligger an og hvilken kvote du vurderes i når du søker? Merk at i kvoten for førstegangsvitnemål er det ofte litt lavere poenggrenser for å komme inn enn i ordinær kvote.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag