Hopp til hovedinnholdet

Er det mulig å ha hjemmeundervisning resten av skoleåret?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg går i 10.klasse og jeg haaater skolen min. Hver morgen gråter jeg på badet i mens jeg gjør meg klar til skolen. Klarer ikke spise frokost eller noe fordi jeg er nervøs for skolen. Dette skjer nesten hver eneste skoledag. Jeg hater klassen min, alle på trinnet og alle lærerne. Jeg føler jeg blir syk og utmattet av skolen. Jeg sliter med angst og panikkanfall og i fjor var jeg borte to hele måneder fra skolen fordi jeg rett å slett ble syk av hele skolen (læreren og helsesøster vet om dette). Tror ikke jeg klarer å komme meg resten av dette skoleåret. Jeg vil ikke gå på skolen mer. Jeg klarer ikke. Jeg blir helt skjelven og nervøs bare av å tenke på det. Orker ikke sitte i et klasserom i 6 timer omringet av folk jeg hater så sterkt. Det er ikke noen vits å ta opp disse problemene med lærer eller helsesøster. Det er hele skolen som er problemet. Det ‘sosiale’ for det meste. Lurer på om det er mulig å ha hjemmeundervisning eller noe sånt resten av dette skoleåret? Jeg orker ikke mer!!

Besvart 24.01.2019 19:02
 

Svar
Hei

Hjemmeundervisning er en løsning som enkelte foreldre velger når de av en eller annen grunn vil ta ansvaret for opplæringen selv. Dette krever mye.
Hjemmeundervisning er ikke løsningen for deg. 
Situasjonen du beskriver er alvorlig, og den må gjøres noe med. Skolen er pliktig til å legge til rette for et miljø der alle elever trives og lærer. Selv om du har tatt opp noe av dette før, må det gjøres på nytt. En av foreldrene dine må ta kontakt med ledelsen på skolen snarest, for å få til et møte om situasjonen din. Dere må begynne der.


Hilsen rådgiver ungdomsskole,  ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Helse og sosial på skolen
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om helse og sosial på skolen