Hopp til hovedinnholdet

2 eller 3 år fremmedspråk på vgs, hvis jeg hadde fritak på ungdomsskolen?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei Hvis man har fritak i fremmedspråk som spansk, fransk eller tysk i 10. Klasse. Må man da ha det i tre år på VGs eller trenger man bare to? Siden det er jo en regel som sier hvis man ikke har hatt fremmedspråk på ungdomsskolen, må man ha det i tre år. Og da lurer jeg på om, hvis man har hatt det 1-2 år å ungdomsskolen. Om man trenger det?

Besvart 11.02.2019 10:17
 

Svar
Hei, og takk for ditt spørsmål! 

Hvis du har fått godkjent fritak i fremmedspråk i 10.klasse, vil vi tro at du kun skal ha det i to år på videregående. Det kan likevel være forhold vi ikke kjenner til. Jeg anbefaler deg derfor på det sterkeste å ta kontakt med rådgiver på skolen din for et konkret og sikkert svar. 

Når du starter på videregående, vil skolen se på vitnemålet ditt fra 10. klasse. Hvis det var slik at du hadde byttet fag til for eksempel, engelsk fordypning, ville du måtte ha det i tre år på vgs. Selv om du hadde tysk, spansk eller fransk i 8. og 9. klasse. 

Husk at disse reglene kun gjelder for deg hvis du velger å gå en studieforbedrende linje på vgs. 

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til! 

Vennlig hilsen 

UngInfo i samarbeid med ung.no 

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Språkvalg på ungdomsskolen

koffert med flagg (colourbox.com)

På ungdomsskolen kan du velge mellom fremmedspråk, norsk/samisk fordypning eller engelsk fordypning. Her finner du informasjon om alternativene, og hvilke konsekvenser valget gir senere.

Les mer

Reglene for fritak fra fag og vurdering

bokstaver (colourbox.com)

Lurer du på om du kan slippe sidemål, eller har du plager som gjør det vanskelig å delta i gymtimene? Her finner du reglene for fritak på videregående.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Videregående skole
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om videregående skole