Hopp til hovedinnholdet

Jeg er tatt for plagiat - hva skjer?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Ok, det er sånn at jeg er tatt for plagiat på en skrive oppgave vi skulle levere inn. Det va ikke eksamen, elle prøve. Men det jeg har gjort er å lest på en nett side for å få hjelp, jeg har ikke skrevet av. Hva kan være konsekvensene for det?

Besvart 10.02.2019 20:39
 

Svar
Hei

Det beste i denne situasjonen er at du er helt ærlig om hva du har hentet fra nettet, og hva du har skrevet selv. Da vil du kunne vurderes på det du selv har skrevet, sannsynligvis, mens det du har plagiert ikke vil bli med i vurderinga. Men det kommer litt an på oppgaven/formålet med teksten. Hvis dette hadde vært tentamen f.eks., så blir konsekvensene større enn om det bare er en tekst dere bruker til skrivetrening. Konsekvensene kan f.eks. være anmerkninger, ikke vurdering, lavere karakter eller lignende - det kommer som sagt an på formålet med og "viktigheten" av oppgaven. Dette vil være opp til læreren din å avgjøre, men det er lurt av deg å selv være ærlig om det. Lykke til!

ungdomsskolelæreren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Skoleproblemer? Få hjelp av Elevorganisasjonen

Elevorganisasjonen (elev.no)

Har læreren din lov til å stryke deg på en prøve du ikke har vært på? Elevorganisasjonen er tilgjengelig på både sms og e-post, og kan hjelpe deg med problemer du har på skolen.

Les mer

Jukser du på skolen?

Jukselapp (www.colourbox.com)

Har du tatt snarveier og jukset på en prøve eller en eksamen før? Har du funnet en god setning og skrevet den som din egen på en innlevering? Dette er ikke lov i skolen, og kan ha alvorlige konsekvenser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag