Hopp til hovedinnholdet

Skolen er ikke det samme lenger

Annet 15 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en ungdom og jeg går i 10. Klasse. Jeg begynner snart på VGs. Jeg trenger gode karakterer på å komme inn på en god skole. I 8. Og 9. Hadde skolen et bra miljø, det var en lærer som brydde seg så mye om alle elevene hennes og hun var veldig engasjert i fagene. Etter 9. Klasse slutta hun, og begynte å jobbe på en ny skole. Siden da ble det et verre miljø på skolen. Jeg fikk ofte 6er i K&H men nå får jeg en 4er. Det eneste faget jeg liker og er stolt av er kunst og håndverk. Men nå har kunst og håndverk blitt et dårlig fag. Vi har dårlig utstyr, dårlig lærere og elever som bare bråker og tøyser midt i timen. hva annet kan jeg gjøre?

Besvart 10.02.2019 21:28
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss. Det du beskriver her kan ha mange grunner, og det er tvilsomt at alt dette kan knyttes opp mot at denne ene læreren har sluttet. Her er det nok en blanding av flere ting som påvirker hvordan skolehverdagen din er. Du er, som du sier, på slutten av ungdomsskolen, og mange opplever nå en liten motivasjonsknekk. Det kan være vanskeligere å motivere seg, spesielt nå på vinteren, og man kan synes at valget om VGS kan virke stort og overveldende. Kanskje er det dette som gjør at du ikke lenger opplever skolen som like positivt?

Du forteller at det kun er Kunst og håndverk du liker, men at dette heller ikke er noe kjekt lenger. Dette er jo et allsidig fag med ulike oppgaver - noen vil passe deg mens andre vil være mer utfordrende. Prøv å holde motet oppe også når du jobber med oppgaver du ikke automatisk mestrer - det går opp og ned i de fleste fag. Prøv også å konsentrere deg om de andre fagene, det er tross alt ikke mange måneder igjen av ungdomsskolen og det er nå du må gjøre en ekstra innsats om du vil "vippe opp" i de andre fagene og. Tenk på at det ikke er mange måneder igjen, at det snart er vinterferie - og så påskeferie - og så kommer sommeren og du kan puste ut. Fokusér på det positive og det du får til, og prøv å se bort i fra det negative. Lykke til!

ungdomsskolelæreren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag