Hopp til hovedinnholdet

En elev i klassen over meg har sagt til rektor at jeg mobber han

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei ung.no, i det siste har jeg vært en «mobber» i følge av en medelev som går i klassen over meg, og han har sladret til rektoren to-tre ganger om meg og besteveninnene mine. Så, han medeleven er en drittsekk for å si det rett ut, han har sagt til rektoren at jeg har baksnakket han og sett stygt på han, som jeg egentlig har gjort siden han har gjort det samme mot meg. B.l.a har jeg ei besteveninne i byen som han nå prøver seg på, og denne dagen skulle jeg se kampen hennes, når han så at jeg var der med henne sa han at jeg måtte dra meg hjem ellers så kom han til å drepe meg, jeg svarte i nøytralt språk men likevel fortsatte han videre til å fornærme meg med ord som «Jævla stygge drittkjerring» eller noe lignende, merk dette, han har sagt sånt mot meg før, men likevel er det han som er den uskyldige. Nå truer rektoren meg og de to veninnene mine med utvisning når han ikke vet hva sannheten egentlig er, og det har skjedd før. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, dette er fælt.

Besvart 15.03.2019 15:39
 

Svar
Hei!

Jeg forstår at dette er frustrerende og fælt for deg. Slik jeg forstår det innrømmer du at du har sett stygt på og baksnakket han, men bare fordi han gjorde det mot deg. Han har sagt til rektor at du mobber han og rektor truer med utvisning.

Det er litt underlig at rektor truer dere med utvisning uten å undersøke begge sider av saken nøye. Både du og han som allerede har snakket med rektor opplever at dere blir utsatt for "mobbing" eller trakassering. Rektor bør innkalle til et møte med dere begge, hver for seg, og eventuelt foreldre for å høre begges opplevelse.

Det denne gutten sa til deg når du var i den hallen er ikke greit. Det er en alvorlig ting å si til noen at de vil drepe dem. Selv om det er ganske usannsylig at det vil skje er det fortsatt en alvorlig trussel. 

Når man blir utsatt for trakassering, mobbing, hetsing og lignende er det viktig å si ifra til en voksen som kan hjelpe. Det er lite hensiktsmessig å ta tak i det selv. Ofte blir saken mye verre og mye større da. Jeg forstår at du sikkert blir både sint, irritert og frustrert når han har vært stygg med deg tidligere, men det er kanskje ikke lurt å gjøre det samme tilbake. 

Jeg synes du skal ta en prat med foreldrene dine om dette. Fortell hva du har opplevd og hva som har skjedd nå. Vær ærlig å si at rektor truer dere med utvisning. Foreldrene dine kan ta kontakt med skolen og sjekke ut om dette faktisk er tilfelle. Det er trygt å ha foreldrene sine i ryggen når du står i en vanskelig situasjon. Du kan starte samtalen med å vise dem spørsmålet du har skrevet til oss. 

Hvis det er vanskelig for deg å få sagt det til foreldrene dine kan du snakke med en lærer eller med helsesykepleier. Du kan også gå rett til rektor. 

Jeg håper dette var til hjelp for deg! 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Hva sier loven om nettmobbing? Er det straffbart?

Jente blir mobba (colourbbox.com)

En venninne og jeg laget på gøy en nettside. Her skrev vi en del om andre på skolen, hvem som hadde ligget med hvem, hvem som hadde gjort forskjellige ting på fest, la ut bilder og sånt. Det meste av det vi la ut var helt sant. Nettsiden ble veldig populær og alle snakket om den. Nå har noen av de vi skrev om funnet ut at det var vi som laget siden. Kan de anmelde oss for mobbing eller noe sånt? Har vi gjort noe ulovlig?

Les mer

Mobber du uten å vite det?

Jente blir mobba (colourbbox.com)

Kjenner du noen som blir mobbet på nettet? Tenker du over at du også er med på mobbingen hvis du videresender, kommenterer eller "bare" liker disse meldingene?

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag