Hopp til hovedinnholdet

Jeg skjønner ikke hvorfor karakterene blir dårligere.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei I løpet av den siste tiden har eg opplevd redusert konsentrasjons- og prestasjonsevne på skolen. Får ingen av de høye karakterene som jeg fikk i VG1.Eg sove like mye, spiser helt ok, og vil tro at eg jobber minst like hardt som d eg alltid har gjort. Likevel, strekke eg ikke til og får ikke de resultatene eg strever etter. Det var liksom så greit før da jeg bare øvde til en vurdering og fikk de resultatene jeg ønsket og hadde jobbet for. I dag jobbe eg like mye, hvis ikke mer, men får ikke på langt nær de samme resultatene.Noe som muligens kan være en spillende faktor e klassen min. De e greie folk, det e ikke det, men de er bråkete og vi har et generelt dårlig læringsmiljø. Lærerne har prøvd å ta det opp, men ingen tar det innover seg.Samtidig er jeg litt forvirra; for karakterene mine ble ikke preget av dette i fjor, så skjønner ikke hvorfor dette skal bli et problem først nå. Eg forstår liksom ikke hva som har skjedd eller hva eg burde gjørr for at ting skal bli slik de var før

Besvart 15.03.2019 11:46
 

Svar
Hei!
Slik jeg skjønner deg går du på vg2 nå. Mange synes vg2 er et litt vanskeligere år enn vg1 og vg3. På Vg2 er kravene til å kunne få gode karakterer i de ulike fagene økt.
Det er ikke noe i veien for at du kan ta deg en prat med faglærerne dine og fortelle  det du opplever og høre om hva du kan gjøre for å komme over denne kneika.
Du skriver noe om dårlig læringsmiljø i klassen. Det kan hende du er litt mer lei dette i år og at det påvirker deg mer enn du tror.Det sies at et godt læringsmiljø er bra for elevenes læring. Dersom lærerne har prøvd å ta det opp, men at det ikke hjelper kan dere gå videre med det til miljøarbeider/sosiallærer for å få hjelp.Noen bør hjelpe dere å ta tak i dette. Det er slitsomt å være i en klasse med mye uro og bråk. Læreren får ikke gjort det de skal og det kan gå utover elevenes læring.
 
 

Rådgiver for videregående skole

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan få bedre karakterer?

Gutt foran PC (colourbox.com)

Det er ikke alltid lett å oppnå gode karakter, men hvordan kan du gjøre det bedre enn sist? Få tipsene her.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Karakterer
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om karakterer