Hopp til hovedinnholdet

Jeg er forelsket i læreren min og har bestemt meg for å kysse henne.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er forelsket i læreren min. hun er en dame. jeg tenker på henne hele tiden! jeg later som om jeg er sint på skolen for å få oppmerksomhet av henne. hun er vakker,snill og søt. hun betyr alt for meg. hva synes du at jeg skal gjøre? jeg tenker på henne på skolen og hjemme. når jeg skal legge meg tenker jeg på henne hele tiden. jeg vil kysse henne men jeg har aldri kysset henne før. vi skal bytte lærer snart og jg komme til å bli helt knust!!!! hun er alt for meg. jeg vil egentlig se på tissen hennes og sånn. jeg har bestemt meg for å kysse henne.

Besvart 24.03.2019 16:20
 

Svar
Hei jente 13 år.

Så heldig du er som har fått en lærer som er så hyggelig og som betyr så mye for deg, da er det lett å bli forelsket. Å bli forelsket er både deilig, spennende og godt, men noen ganger mer komplisert enn man ønsker.

Og i ditt tilfelle vil det også kunne bli litt vondt, og det er vel kanskje dette du mistenker kommer til å skje når dere får ny lærer? 

Først vil jeg si at det er helt normalt å få slike følelser for andre i din alder. Hormonene raser rundt i kroppen og man blir lett forelsket, når man møter personer man liker eller er fasinert av. 

Det er ganske vanlig og helt normalt at ungdom forelsker seg i treneren, læreren, filmstjerner, artister eller andre voksne som en synes er både hyggelige og spennende. Vi har laget en fin artikkel om dette som jeg legger ved og anbefaler deg å lese.

Men læreren din er voksen og lærere kan ikke kysse, vise tissen sin eller være kjæreste med sine elever, det er ikke lov og hun kan bli straffet for dette. Derfor vil jeg ikke anbefale deg å forsøke å kysse henne.

Du må nok se på dette som en erfaring av håpløs forelskelse, og det vil du nok oppleve flere ganger i løpet av livet. Derfor kan det være lurt å forsøke å hjelpe seg selv til å komme over denne forelskelsen så fort som mulig. 

Jeg vil anbefale deg å minne deg selv på at hun er læreren din og at du derfor kun må se på henne som det. Ikke en potensiell kjæreste. Om du begynner å dagdrømme om henne eller tenker mye på henne, slik du beskriver, kan det være lurt å ta kontroll på tankene sine.

Du bestemmer selv hva du ønsker å tenke på. Det kan du gjøre ved å finne på noe som gjør at du slutter å tenke på henne. F.eks sette på musikk, lese et blad eller snakke med noen venner på mobil osv. Du vil da svitche tankene dine over på noe annet:)

Det vil være litt vanskelig i starten, men etterhvert som tiden går vil du nok kjenne at følelsene dine avtar. 

Trenger du å snakke med noen om dine følelser og tanker rundt dette, er helsesykepleier på skolen en du kan prate med.

Jeg håper svaret mitt var til hjelp for deg og les gjerne artikkelen under svaret mitt. Så ønsker jeg deg alt godt.

 Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forelska i læreren

Forelska i læreren? (ung.no)

Den kjekke lærervikaren får deg til å glemme både matteformler og vennedrama. Fotballtreneren sier alltid noe hyggelig til akkurat deg, og det kribler i magen når du skal på trening. Lederen på ungdomsklubben er det søteste du har sett, og eneste grunnen til at du går dit. Mange har opplevd lignende 'håpløse' forelskelser.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse