Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg begynne ett år tidligere på videregående?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg ønsker å gå opp til videregående til høsten. Jeg har hatt hjemmeskole siden 8. Skulle egt gått i 9 nå men har bare 10 klasse pensum fordi alt annet blir for lett. Har ikke fått karakterer pga situasjonen så de sier at det er nesten umulig. Jeg er en veldig moden og reflektert jente og jeg selv og andre rundt meg vet at å videregående miljøet(sosialt og faglig) hadde passet bedre for meg. Problemet er fysiskoppmøte og hvordan jeg skal få sluttkarakter. Har snakket veldig mye med de på skolen om dette så trenger ikke høre om hvorfor d ikke r mulig men vil heller høre om hvordan dette er mulig elr hvordan jeg kan gjøre d mulig.

Besvart 27.03.2019 13:15
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet. 

For å komme inn på videregående, må du ha fullført grunnskolen eller tilsvarende opplæring.

Forsert løp
Noen steder får du forsert løp hvis du er flink i enkelte skolefag. Sjekk med kommunen der du bor hvilke tilbud som er der. 

Så vidt jeg kjenner til, er det ikke vanlig å tilby forsering i alle fag. Det vil si at du ikke får begynne på vgs før de andre i ditt kull. Likevel kan det hende du kan starte med å ta fag fra videregående i de fagene der du har forsert.

Trives du på skolen?
Hvordan har du trivdes på skolen? Har det skjedd ting der som gjør at du ikke trives? Vi har mobbeombud i alle fylker nå og de er der for å hjelpe deg. Ta kontakt med fylkeskommunen der du bor for å få telefonnummer til ditt mobbeombud.

 

Lykke til!

Hilsen

Elev- og lærlingombudet i Oslo

i samarbeid med Ung.no

Finn ditt Elev- og lærlingombud på elevombudene.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Du har rett til rådgiving på skolen

Husk avtale hos rådgiveren (ung.no)

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

Les mer

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Elev rekker opp hånda (colourbox.com)

Her finner du en oversikt over hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg eller utveksling, men også læreplass og ungdomsrett.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag