Hopp til hovedinnholdet

Burde jeg si til vennene mine at jeg skal flytte?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg skal flytte til et annet land og bytte skole i sommerferien. Dette har jeg fått vite nå og er usikker på om jeg burde si ifra om det til vennene mine. Hvis jeg holder det for meg selv, føles det litt urettferdig, nesten som om jeg lyger til de. Likevel har jeg ikke helt lyst til å si det til de, for jeg vil heller bruke disse siste to måndene på å nyte det vi har nå enn at de skal bekymre seg og stemningen skal være trist. Burde jeg si det til de eller ikke? I så fall, hvordan skal jeg si det?

Besvart 01.05.2019 09:27
 

Svar
Hei


Så spennende at du skal flytte utenlands! Jeg skjønner godt at du er usikker på om du skal si noe til vennene dine. Det er jo helt forståelig at du ønsker å utnytte de to siste månedene og ha det hyggelig med vennene dine før du drar. Jeg tenker likevel at det kan være greit å fortelle det etterhvert. Det behøver jo ikke å være akkurat nå, men når det nærmer seg kan det være greit å være ærlig. Eventuelt kan du ta det litt på sparket og fortelle det når du synes det er passende.

Det er absolutt ikke sikkert at det blir dårlig eller trist stemning selv om du forteller at du flytter. Kanskje vennene dine er glade og spente på dine vegne? Dette kan du også påvirke ved måten du forteller vennene dine om det. Prøv å være positiv og se på dette som en bra ting. Gjerne vis at du synes det er vanskelig og kjipt å forlate dem, men at det er spennende å skulle flytte.

Du må heller ikke gjøre en stor greie ut av det. Vent til en gang når gjengen er samlet og fortell at du skal flytte utenlands i sommerferien. Du kan også bruke muligheten til å fortelle dem hvor viktige de er for deg og at du virkelig ønsker å utnytte denne sommeren så mye som mulig:) Det kan også være fint å påpeke at du ikke ønsker at noen skal bli lei seg. Som du sier, ønsker du at disse månedene skal være fine - ikke triste og bekymringsfulle:) Det tror jeg vennene dine kommer til å forstå!

Les gjerne gjennom artiklene under!

Masse lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Når du eller vennen din må flytte

Jenter trøster hverandre (colourbox.com)

Når du har hatt en nær og god venn og en av dere må flytte, kan det være veldig trist. Du kan føle deg både ensom, trist og kanskje redd for å miste kontakten.

Av Emilie, ungdomsjournalist

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Helse og sosial på skolen
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om helse og sosial på skolen