Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil snakke med helsesykepleier isteden for miljøterapeut...

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei Jag begynte å snakke med miljøterapeut og helsesøster, så en god stund snakka jeg med begge to. Men så valgte jeg å snakke med bare miljøterapeuten på skolen min. Men hun har det veldig travelt for hun er veldig populær å snakke med. Hun vet nesten alt om det jeg sliter med. Men i går snakka jeg med helsesøsteren i 10 minutter bare. Og hun syns jeg også er veldig bra å snakke med. Å nå vurderer jeg kanskje å starte å snakke med helsesøsteren igjen, for hun jobber også på VGs så det er litt praktisk sånn sett. Men jeg aner ikke hva jeg egt vil. For jeg er redd jeg kommer til å angre på valget mitt og da føler jeg ikke at jeg igjen bare kan begynne å snakke med miljøterapeuten. Hva skal jeg gjøre?

Besvart 16.05.2019 08:16
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!
 

Så flott at du har funnet voksne du stoler på og som er fine å snakke med! Du skriver at du snakket med både miljøterapeut og helsesykepleier, så kun miljøterapeut, og nå lurer du på om du skal bytte til helsesykepleier men er redd du vil komme til å angre. 

Jeg synes du har gode argumenter for å bytte til helsesykepleier. Du liker henne, og hun jobber på vgs. Det at hun jobber på vgs, betyr at det er henne du skal forholde deg til når du begynner der. Da er det bare fordeler med at du allerede nå har begynt å snakke med henne. 

Selv om du begynner å snakke med helsesykepleier, er det ikke sånn at miljøterapeuten blir borte for deg. Jeg tipper at begge samarbeider, og at du uten problem kan ta en prat med miljøteraputen i ny og ne om du ønsker det :-)

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Helse og sosial på skolen
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om helse og sosial på skolen