Hopp til hovedinnholdet

Jeg synes jeg kjeder meg veldig mye

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei ung. No Jeg er en jente på 13 år. Det som er grunnen til at jeg stiller et spørsmold er at: Jeg kjeder meg veldig mye. Greit nok men f. Eks på en lørdag og klokken er fire jeg har ikke gjort noen ting til nå. D blir jeg irritert sint lei meg og jeg føler meg ekel. Jeg finner aldri på noe å gjøre Vennene min elsker å se på tv så vi gjør ALTID det problem er at jeg hater å se på tv altfor lenge og da føler at jeg har sløst bort sååååå mye tid. Hvorfor føler jeg eg slik (d kan også hende i ukedager) såååå ofte? H orfor får jeg de reaksjonene? Er dere normalt? Er det noe jeg kan gjøre med det? Og hva kan jeg gjøre når jeg kjeder meg? Hilsen en jente

Besvart 15.05.2019 20:54
 

Svar
Hei

Du skriver at du ofte kjeder deg, og at du synes det er en ubehagelig følelse å kjenne på. Vi har forskjellige behov for å gjøre ting og for å være alene, og det er normalt å kjenne på at man kjeder seg. 

Kanskje det kan være en god idé å finne noen nye aktiviteter som du synes er morsomme å holde på med? I organiserte fritidsaktiviteter finner man gjerne flere som ønsker å gjøre ting sammen med andre. Hjemme kan du prøve deg på aktiviteter som f.eks å spille et instrument, tegne og male. Mange liker å lese bok eller høre på podcast. Prøv deg frem litt så kan det hende du finner noe du liker. Se flere tips i artikkelen under.

For å unngå følelsen av at du har sløst bort mye tid, kan det være lurt å planlegge hva du skal gjøre dagen i forveien. Kanskje dagen blir mer innholdsrik om du allerede har gjort planer som du ser frem til å drive med?

Lykke til:) 

Hilsen ungdomsredaksjonen i ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva gjør man når man kjeder seg?

Jente foran PC kjeder seg. (www.colourbox.com)

Alle kjeder seg fra tid til annen. Det er helt normalt, selv om det kan være grusomt kjedelig å kjede seg!

Skrevet av ungdomsjournalist Amalie.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag