Hopp til hovedinnholdet

Læreren er stygg mot flere elever i klassen.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! På skolen har vi en lærer som er stygg mot mange ho finner seg favoritter og er snille mot dem men meg og mange andre er ho rett og slett stygg mot. Jeg har ho 2 ganger i uken i forskjellige fag. Nå nylig kom ho med en kommentar til en av vennene mine i klassen min. Ho sa «herregud (navnet*)». Når jeg hørte dette ble jeg sur og det fikk meg til å mislike henne enda mer. Ho har aldri noe fint eller bra å si om det jeg gjør ho skal ALLTID kritisere og klage på det jeg gjør. Hva kan jeg gjøre for å få en slutt på ho?

Besvart 15.05.2019 14:54
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet.

Jeg synes det er flott at du reagerer når en lærer behandler vennene dine dårlig. Har du sagt til læreren hvordan du reagerte på måten hun snakket på? Kan hende kan du få med deg tillitseleven i klassen og ta en prat med læreren direkte?

Om det ikke hjelper, synes jeg du skal gå til rektor. Det er ikke greit at læreren fortsetter å snakke dårlig om elevene. Det er rektors ansvar å hjelpe læreren til å stoppe.

Lykke til!

Hilsen

Elev- og lærlingombudet i Oslo

i samarbeid med Ung.no

Finn ditt Elev- og lærlingombud på elevombudene.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Urettferdig behandlet på skolen? Dette kan du gjøre!

stoler på pultene (colourbox.com)

Blir du ikke sett i timene? Og får du dårligere karakterer eller flere anmerkninger enn du synes du fortjener? Her er en oversikt over hvordan du kan gå frem for å løse problemet.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag