Hopp til hovedinnholdet

Kan læreren min be meg om å ta en prøve to dager etter jeg var syk?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, Føler kontaktlæreren min ikke liker meg i det hele tatt. Har vært syk og hatt hjernerystelse og derfor vært borte fra skolen. I dag er det tirsdag. Og nå sa han at jeg skal ha en historieprøve jeg gikk glipp av når jeg var syk, på torsdag. Altså om to dager. Er dette lov? Går det an å bare si slikt? Takk for svar

Besvart 14.05.2019 11:15
 

Svar
Hei, jente 18.

Det er ingen lover som tilsier at læreren din ikke har lov til å be deg ta opp en prøve to dager etter at du er friskmeldt, så læreren din har loven på sin side. Det er likevel forståelig at du ikke føler deg forberedt etter å ha vært utslått på grunn av hjernerystelse. Dette er også noe læreren din burde vise forståelse for. 

Jeg anbefaler deg å ta en prat med læreren din. Forklar situasjonen, og si at du skulle gjerne hatt litt mer tid til å komme deg/øve til prøven. Du fikk jo ikke øvd til prøven da du hadde hjernerystelse. Forhåpentligvis klarer læreren din å forstå din situasjon. Dersom du ikke blir hørt, må du nok bare gjennomføre prøven, så får du heller ta saken videre til for eksempel. ledelsen i skolen, hvor du ber om en ny mulighet til å få vurdering i faget.

Jeg ønsker deg lykke til!

Lærer på videregående skole, i samarbeid med ung.no. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Reglene for fravær på videregående skole

Skøyenåsen skole (ung.no)

Hvis du er borte i mer enn 10 prosent av timene i et fag, får du i utgangspunkt ikke halvårsvurdering med karakter eller standpunktkarakter i faget.

Les mer

Skoleproblemer? Få hjelp av Elevorganisasjonen

Elevorganisasjonen (elev.no)

Har læreren din lov til å stryke deg på en prøve du ikke har vært på? Elevorganisasjonen er tilgjengelig på både sms og e-post, og kan hjelpe deg med problemer du har på skolen.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag