Hopp til hovedinnholdet

Hva skjer hvis jeg stryker i et fag men består eksamen?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hvis jeg jeg stryker i et fag på VG3, men kommer opp i eksamen i det faget og gjør det greit, får jeg førstegangs vitnemål da? Eller må jeg ta opp igjen faget fordi jeg strøyk utenom eksamen?

Besvart 15.05.2019 06:09
 

Svar
Hei

Hvis du har fått karakteren 1 i standpunkt, men består eksamen, regnes faget som fullført selv om du strøk til standpunkt. Begge karakterene kommer på vitnemålet ditt, og hvis du oppfyller kravene til førstegangsvitnemål, vil du fremdeles få førstegangsvitnemål, slik vi forstår det.

Men dersom du får karakteren IV (ikke vurdert) i standpunkt vil en eventuell eksamenskarakter bli annullert (slettet) og du må uansett ta faget som privatist. Kun privatistkarakteren kommer på vitnemålet ditt, og hvis du tar denne etter fullført skolegang, vil du da ikke få førstegangsvitnemål.

Les gjerne denne artikkelen om å ikke fullføre fag, og denne artikkelen om førstegangsvitnemål, og spør gjerne lærer eller rådgiver på skolen din for mer informasjon!

 

 

Hilsen René,

Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer

Stryk på eksamen - hva kan du gjøre?

Trist jente (colourbox.com)

Fikk sommerferien en dårlig start da du så karakteren fra eksamen? Klaget du på karakteren uten å få medhold? Dette er dine rettigheter og muligheter.

Les mer

Hva skjer hvis du ikke fullfører alle fag?

Gutt på skolen (colourbox.com)

Har du strøket på eksamen eller ikke fått godkjent et fag? Her kan du lese hva konsekvensen blir for deg og hvilke muligheter du har til å komme deg videre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag