Hopp til hovedinnholdet

Hvordan takle stress på skolen?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg lurer på om hva man burde gjøre når man opplever mye stress på skolen? Som f.eks. Hvis man har mange innleveringer, fagsamtaler osv. som man skal gjøre/forberede seg til, som man vil prestere på. Når vi har innleveringer osv. så har vi ofte veldig mye på to uker, og skaper mindre tid og mer stress fordi jeg har en fritidsaktivitet ved siden av. Hilsen, Jente, 14.

Besvart 11.06.2019 16:48
 

Svar
Hei!

Takk for at du skriver inn til oss. 

Dette er noe som veldig mange kjenner på. Det er ikke noe fasitsvar på hvordan man takler stress på skolen, fritidsaktiviter og venner. Det handler i stor grad om at man må finne seg metoder for å takle hverdagen, det er ikke sikkert at din metode funker for noen andre, og motsatt. 

Mine beste råd kommer her, dette er det som har fungert for meg: 

  • Prioriter tiden din, lag oversikt over hva du skal gjøre i perioder der det er mye som skjer. Skriv ting ned, og sett av tid til å få gjort det du skal. 
  • Ta pauser og stress ned. Dette kan være vanskelig når man føler at man har ting å gjøre hele tiden. Det handler mye om å koble ut, får man dette til kan må få mer overskudd til å f.eks. jobbe med en innlevering eller dra på fritidsaktiviteten. 
  • Gjør ditt beste! Dette er nok det aller viktigste punktet. Det nytter ikke å kjøre seg selv for hardt, gjør ditt beste og mer kan man nesten ikke gjøre. Det er klart at man skal pushe seg selv når det trengs, men vær fornøyd med det du får til!

Se gjerne på vedlagte artikler. 

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan få tid til alt i hverdagen

Jente sitter i sofaen og er oppgitt (colourbox.com)

Skole og deltidsjobb, trening og fritidsaktiviteter. Mye å gjøre? Her får du tips til hvordan prioritere skolearbeid, når timeplanen er full fra morgen til kveld.

Les mer

Mye å gjøre? Stressa? Stort press?

Stress (colourbox.com)

Jeg går på håndball, kor, klatring, snowboard og ski. Jeg vil gjøre det bra på skolen, for jeg må ha gode karakterer for det jeg skal inn på etterpå...

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag