Hopp til hovedinnholdet

Hva burde jeg gjøre for å kunne få den kjæresten jeg vil ha?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg går bare rett på sak! Jeg har liksom en (avansert) hverdag. Hver hverdag går jeg på skolen, kommer hjem og følger på en måte timeplanen min. Jeg går ikke til byen og ( henger ikke med vennene mine ), har ikke noen fritidsaktivitet og har liksom ikke et fritt liv. En gang i 5.klasse ble jeg for første gang forelsket. Det var liksom ikke noe stort da, fordi det ikke brukt å vær sånn før. Jeg holdt det liksom inni meg, fordi jeg tenkt at han aldri ville bli sammen med meg. Det gikk liksom over etter noen uker. Nå i 7.klasse ble jeg forelsket i han igjen, og jeg føler ikke at jeg klarer og holde ut lenger. Jeg føler at jeg liker han veldig, men jeg kan ikke bli sammen med han. Det er litt pågrunn av familie osv. Hvis jeg blir sett med han, kan det ødelegg tilliten familien har for meg. Jeg har jo liksom ikke lyst til å få kjæreste for jeg blir 18 år. Hva burde jeg gjøre?

Besvart 11.06.2019 14:18
 

Svar
Hei jente 13 år!

Det kan være ganske vondt og slitsomt å være forelsket i noen og samtidig vite at det ikke er greit for familien din. Samtidig vet jeg at du kan få det bedre. 

  • Har du mulighet til å snakke med noen du stoler på? Dette kan være en voksen, en venn eller helsesykepleier på skolen. Når du forteller andre hvordan du har det inni deg kan det føles lettere også er det en god måte å få hjelp på. 
  • Er det noen gode grunner for å faktisk fortelle foreldrene dine om dette? Kan du forsøke å si noe om hva du tenker og føler for denne gutten? Ofte vil det være viktig at foreldrene dine vet hva du bekymrer deg for og at du ikke har det godt nå. Kanskje kan du spørre litt først for å se hva de svarer før du forteller mer. Føl deg litt frem. Husk at det er ditt liv og dine valg, også når det gjelder hvem du forelsker deg i og har lyst å være kjæreste med. 
  • Når man er forelsket kan dette oppta all tid og det kan være vanskelig å tenke på noe annet. Kan du gjøre noe aktivt når du kjenner at du nesten ikke holder ut? Dette kan for eksempel være å gå en tur, sykle, lage mat eller lære deg noe nytt. 
  • Det kan også hjelpe deg å akseptere og si til deg selv at du er forelsket. Forsøk å "fange" tankene dine og kjenn de igjen. Da bruker du ikke så mye krefter på å prøve å skjule disse og tankene kan faktisk bli lettere å bære. 

Du sier noe om at du opplever å ikke ha et fritt liv. Hva er det som gjør at du føler at du er fanget? Er det noe hjemme som gjør at du føler det slik? Forsøk å skrive ned hva som er årsaken til at du føler deg fanget. Kanskje kan du da finne ut av om noe av dette kan endres på. 

Det kan være fint å starte på en fritidsaktivitet.Kan du ha som mål at du skal få dette til når høsten kommer. Noen synes det er fint å legge planer for sommeren. Da kan du kanskje gjøre noe som du har planlagt selv med venner som du ikke er med nå. Dette kan være alt fra å reise et sted eller til å sove i telt eller bare henge sammen. 

Håper svaret kan gi deg håp om at du kan få det bedre. Lykke til! 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Får du lov til å ha kjæreste?

To som holder hender (colourbox.com)

De fleste unge i Norge har lov å ha kjæreste. Det er imidlertid mange unge som opplever at familien eller miljøet setter begrensninger når det kommer til det å ha kjæreste.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

20 tegn på at DU er forelsket

20 tegn på at DU er forelsket

Her på ung.no får vi ofte spørsmål fra unge som lurer på om de selv er forelsket. I denne artikkelen vil du finne 20 tegn som kan tyde på at DU er forelsket!

Av Amalie, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse