Hopp til hovedinnholdet

Forelsket i læreren - hva gjør jeg?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Jeg er en gutt som skal snart slutte i tiende. Det er denne læreren jeg er veldig forelsket i, men som jeg vet jeg aldri kan gjøre noe seksuelt med. Jeg har alltid vært litt sjenert når jeg er foran henne, så hun har nok ingen anelse at jeg liker henne. Men jeg lurte på om det er en måte jeg kan ha henne som venn nå som jeg slutter snart. Dette høres jo rart ut, men prøv å være i mine sko. Det er veldig frustrerende.

Besvart 19.06.2019 22:09
 

Svar
Hei

Det er ganske vanlig at elever blir forelsket i læreren, helsesykepleieren eller storesøsteren til en medelev. Det gjelder både for gutter og jenter.

De aller fleste mister denne interessen etter hvert, og man begynner å se på andre som er omtrent på sin egen alder.

Det er ikke så stor sjanse for at læreren din har samme følelser for deg, dessverre. Hun syns kanskje du er en grei gutt, men har neppe romantiske tanker.

I fremtiden, når du er 25 år og hun kanskje 35 år, så kan dere muligens få følelser for hverandre, og det er helt greit. Da er dere begge voksne, og kan finne ut om dere passer sammen.

Du kan jo sende en venneforespørsel. Hvis hun aksepterer det, så kan du få et innblikk i hvilket liv hun har ved siden av jobb.

Du kan også fortelle henne at du ønsker å ha litt kontakt etter at du har sluttet i 10. klasse. Mulig hun syns det er greit.

Legger ved en artikkel som du bør se på.

Masse lykke til på videregående.

 

 

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forelska i læreren

Forelska i læreren? (ung.no)

Den kjekke lærervikaren får deg til å glemme både matteformler og vennedrama. Fotballtreneren sier alltid noe hyggelig til akkurat deg, og det kribler i magen når du skal på trening. Lederen på ungdomsklubben er det søteste du har sett, og eneste grunnen til at du går dit. Mange har opplevd lignende 'håpløse' forelskelser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag