Hopp til hovedinnholdet

Hva skjer hvis jeg ikke har kroppsøvng på vg2?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg begynner på vg2 og lurer på hva som skjer til vg3 om jeg ikke møter opp til gymtimene? Gym er faget jeg gruer meg mest til, egentlig så er gym det eneste faget jeg gruer meg til. Er alltid alene og er veldig ukomfortabel. Hvis jeg ikke møter opp til gymtimene i det hele tatt, men har lite fravær i alle andre fag, hva skjer da? Linjen jeg går på er ganske liten, tror ikke det var noen så kom på venteliste når de søkte vg1 ifjor. Så hva kommer til å skje? Må jeg ta noe om igjen? Siden jeg ikke kan ta fritak i gym så har jeg ikke noen andre valg.

Besvart 13.08.2019 21:13
 

Svar
Hei!
Kroppsøving er et fellesfag på lik linje med f.eks norsk og matte. Dersom en elev synes et fag er vanskelig, bør skolen tilrettelegge faget på best mulig måte for eleven så eleven har en mulighet for å få en karakter i faget. Dette gjelder også kroppsøving. 
Det kan godt hende at du kommer inn på vg3  uten karakter i kroppsøving, men for å få et fullverdig og godkjent vitnemål, må du ha karakter i kroppsøving. Hvis du mangler karakter i kroppsøving fra vg3, vil du ikke komme inn på høgskole eller universitet etter videregående.
Jeg synes du bør gå å snakke med rådgiver på skolen om ditt forhold til kroppsøvingsfaget. Kanskje dere sammen kan ta en prat med læreren du har i faget og finne en løsning som passer for deg.
Håper du fikk svar på det du lurte på.
Rådgiver for videregående skole

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Reglene for fritak fra fag og vurdering

bokstaver (colourbox.com)

Lurer du på om du kan slippe sidemål, eller har du plager som gjør det vanskelig å delta i gymtimene? Her finner du reglene for fritak på videregående.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Karakterer
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om karakterer