Hopp til hovedinnholdet

Er det greit at rektor slo broren min, og at jeg kastet stein?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei. Rektoren min på barneskolen, trodde eg var veldig snill. Lillebroren min har eitt sinneproblem og den rektor slo han og ein gang låste han inne på eit rom. Er dette greitt, og eg gjekk inn og kastet stein på han når eg gjekk i 7 klass er det greit. Og grunnen til at eg har satt dette på kropp og helse er at, eg veier 72 kilo og er eg overvektig. Eg har breie skuldre og masse muskler på hendene (eg bur på gård og jobber mykje). Eg har litt slappe lår og litt mage. Helsesæster på skolen kaldte meg overvektig og feit når eg var på helsesjekk..... Sorry for litt rotete men eg vil ha svar!!!!!

Besvart 13.08.2019 13:24
 

Svar
Hei gutt 14 år.

Om det stemmer at rektor slo broren din og låste ham inne rom, er ikke dette greit. Samtidig kan det hende at du ikke hadde oversikt over hva som virkelig skjedde i situasjonen? Jeg synes du skal snakke med noen voksne, gjerne foreldrene dine om det du oppfattet skjedde og få klarhet i dette. Samtidig som det er viktig å si i fra om din bror opplever slike ting som du beskriver her.

Foreldrene dine må ta dette opp med rektor og skolen, slik at både du og din bror opplever skolehverdagen som trygg og god. 

Jeg forstå at det kan være lett å ty til å kaste stein om du blir frustrert eller lei deg, men det er ikke greit, dessverre. Du kan skade andre eller ødelegge ting og det er ikke bra. Tror nok ikke du ville synes det var så greit om andre kastet stein når du er i nærheten og kan bli skadet?

Hvis du er mye frustrert og opplever ting som du ikke synes er greit, anbefaler jeg deg å snakke med noen om dette. Det er en mye bedre måte å løse problemer på enn å kaste stein. Da kan helsesykepleier på skolen være en du kan snakke med. 

Men hvis du oppfattet at helsesykepleier på skolen kalte deg overvektig og feit da du var til helsekontroll, synes jeg du skal ta en god prat med henne/ham om dette. Det er ikke godt å gå rundt å tenke at andre mener at du er feit. Jeg tror nok ikke at helsesykepleier vil at du skal oppfattet det på denne måten, men heller få lov til å prate med deg om hvordan du har det.

helsesykepleier kan mye om kropp og utvikling og må si i fra om barn og unge er på vei til å kunne utvikle overvekt. Hun/han skal også kunne hjelpe deg til å finne ut hva du kan gjøre for å ta best var på deg selv. Så jeg synes, som sagt, at du skal ta mot til deg og oppsøke henne/ham for en god prat.

Jeg håper dette var til hjelp for deg og ønsker deg alt godt.

 

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Få hjelp om du strever med vekten

Baderomsvekt (colourbox.com)

Ikke gå alene med din bekymring for vekten. Få hjelp hos helsesykepleier eller fastlege.

Les mer

Tips til et sunt, balansert og variert kosthold

Tallerken (colourbox.com)

Vet du hvorfor det er lurt å spise sunt og variert? Syns du det er vanskelig å vite hvordan du får det til? Her er noen gode tips.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse