Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor blir jeg ikke godtatt for den jeg er?

Annet 14 år
 

Spørsmål

Hei, på skolen er det likt som i alle andre skoler, at venner samler seg i gjenger og sånt. Jeg liker å snakke med andre mennesker, men problemet er det at jeg ikke kan slå meg til rette i noen av vennegruppene. Blir fortvilet, enten jeg blir ignorert, og hver gang jeg prøver å snakke om noe, så blir jeg pratet over. Noen ganger har noen sagt at jeg ikke er kul og at jeg ikke er god nok. Dette får meg til å lure på hva egentlig en kul person er, og hvorfor jeg ikke blir godtatt for den jeg er. Hvorfor er det sånn?

Besvart 13.08.2019 10:05
 

Svar
Hei

Jeg forstår at du begynner å bli fortvilet, og at det ikke er lite lett å føle seg bra i noen av vennegruppene på skolen.

Ungdomstiden er opp og ned og kan til tider være ganske utfordrende. Dette er noe av de mest vanlige problemene når en er i ferd med å utvikle seg bra barn til voksen. Hvor hører jeg hjemme? Hvordan skal jeg være?

En forsøker å passe inn i alle sammenhenger, men møter andre ungdommer med andre verdier, tanker, følelser, oppvekst og miljø, og da vil det være naturlig at en ikke passer inn overalt.

Dette kan være vanskelig å forstå, men det viktigste er at du ikke forsøker å endre deg for å passe inn. Men forsøk å være akkurat den du er!

I denne fasen av livet ønsker alle å være like, for å unngå å skille seg ut eller være alene.  

Alle skoler vil nok vanligvis ha ulike oppfatninger av hvem som er kule og hvordan man blir "kul".  Man kan jo tenke seg at det å være kul på skolen innebærer at man har mange venner og at folk liker deg. - Ganske likt som å bli sett på som populær. Som sagt; de fleste vil ha litt ulik oppfatning på det å være kul. Noen kan synes det er kult å bruke mye sminke og andre kan synes det er kult å bruke lite sminke, - dette er en individuell sak.

Jeg tror i bunn og grunn at det viktigste er å kunne være seg selv - uavhengig av om hva folk synes er kult. Om man greier å være stolt av den man er og uttrykke seg selv slik man ønsker, så er det det kuleste. Slikt står det respekt av:)

Les gjerne artiklene nedenfor.

Ønsker deg masse lykke til fremover!

Vennlig hilsen Helsesykepleier, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Kort om selvtillit og selvfølelse

Gutt (colourbox.com)

Selvtillit og selvfølelse er to begrep som ofte blir brukt om hverandre. De kan imidlertid bety litt forskjellige ting, og det ene kommer ikke nødvendigvis etter det andre.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Om selvfølelse og hva du kan gjøre for å bedre den

Gutt i en eng (colourbox.com)

Selvbildet og selvfølelsen påvirkes av mange forskjellige forhold. Når du vet mer om hva som påvirker selvfølelsen din, kan du også jobbe med å gjøre den bedre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag